Кінофестиваль Docudays UA відкриють фільми про Майдан

23 Листопада 2016, 13:01
1700

Уже втретє у Луцьку Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відкривають стрічки про Майдан.

Цьогоріч організатори фестивалю запрошують лучан і гостей міста на перегляд кількох короткометражних фільмів циклу «Енциклопедія Майдану».

Стрічка «Євромайдан SOS» – це розповіді тих, хто вже наступного після побиття студентів дня відкрив «гарячу» лінію для постраждалих і волонтерів-адвокатів, аби надати юридичну підтримку та захист учасникам протесту. Сьогодні активісти Центру громадянських свобод ведуть моніторинг військових злочинів, займаються міжнародною адвокацією та борються за звільнення українських політичних в’язнів у Росії.

«Крим SOS» – це історія про діяльність кримських активістів від часу окупації півострова і до сьогодні.

Фільм «Мова» стирає межі умовного поділу на «своїх» і «чужих», змушує переглянути своє розуміння і сприйняття тих, хто родом зі Сходу і Півдня України.

Після перегляду відбудеться зустріч із Олександрою Романцовою – активісткою ініціативи «Євромайдан SOS», координатор​кою​ проектів моніторингу порушення прав людини на Сході України та в Криму «Центр Громадянських Свобод»/Євромайдан SOS.​ ​

За останні два роки Олександра організувала та взяла участь у більш ніж 40 моніторингових виїздах в зону АТО, відповідає в організації за співпрацю з Радою Європи, агенціями ООН, ОБСЄ та Європейського союзу.

Також до дискусії запрошено волинських волонтерів, котрі тримали і продовжують тримати невидимий фронт, а також тих, кого ми ще досі називаємо «переселенцями».

Відкриття фестивалю відбудеться 28 листопада о 18:30 у Палаці культури міста Луцька.

Вхід на всі кіноперегляди вільний.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром