Луцька райрада просить продовжити «митний експеримент»

23 Листопада 2016, 12:14
2217 Джерело: Кордон

Луцька районна рада просить, аби 50% коштів від перевиконання плану надходжень митних платежів спрямовувалися на ремонт волинських доріг.

Відповідне звернення до Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України та голови Волинської ОДА депутати райради ухвалили на пленарному засіданні сесії Луцької районної ради у середу, 23 листопада.

У вересні 2015 року Кабінет міністрів України ухвалив Постанову № 726 «Про проведення експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення у Волинській, Львівській, Одеській і Чернівецькій областях та м. Києві». Згідно з Постановою, 50% коштів від перевиконання плану надходжень митних платежів спрямовуються на розбудову інфраструктури регіонів.

Голова Луцької районної ради Валентин Приходько зауважив, що з кожним роком інтенсивність руху легкового та вантажного транспорту зростає, в першу чергу через те, що Волинська область є прикордонною. Мережа автомобільних доріг сформована у 70-80 роках, тому наразі ремонту потребує більша її протяжність.

«У поточному році за рахунок «митного експерименту» на ремонт автомобільної дороги Н-17 Львів – Радехів – Луцьк станом на червень 2016 року вже надійшло 165,9 мільйонів гривень. Просимо ініціювати в Кабінеті Міністрів України продовження терміну дії на 2017 рік Постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2015 року № 726 «Про проведення експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення у Волинській, Львівській, Одеській і Чернівецькій областях та м. Києві», – йдеться у тексті звернення.

Софія СІЧКУН

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром