Лучанці повернули викрадені нагороди її батьків

22 Листопада 2016, 15:57
1952 Джерело: Поліція Волинської області

У вівторок, 22 листопада, керівник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига передав лучанці Валентині Корусь нагороди її покійних батьків, які боролися з нацизмом у роки Другої світової війни. 

Відзнаки волинські правоохоронці вилучили під час розкриття злочинів, які скоїла організована злочинна група, що спеціалізувалася на квартирних крадіжках, – повідомляють у прес-службі поліції області.

У жовтні злодії обікрали помешкання 66-річної мешканки Луцька. Окрім ювелірних виробів зловмисники забрали родинні реліквії – нагороди батьків господині квартири. Зокрема, викрали військові ордени Вітчизняної війни та Слави, ювілейні медалі.

На початку листопада поліцейські викрили та затримали злочинців. Під час затримання громадяни чинили опір правоохоронцям, один із них застосував проти поліцейського невідомий газ.

«Під час санкціонованих обшуків у членів організованого злочинного угрупування поліцейські вилучили викрадені нагороди. Злодії зазіхнули на святе – пам'ять про батьків. Усіх трьох зловмисників заарештовано. Найближчим часом справу передамо до суду й вони будуть покарані. Сьогодні ми повертаємо Валентині Іванівні нагороди, які належали її батькам», – зазначив Петро Шпига.


Валентина Корусь подякувала поліцейським за роботу. Вона зазначила, що повернуті нагороди особливо шанують в родині.

«Дуже вдячна поліцейським за те, що знайшли та повернули мені нагороди моїх батьків. Коли мені зателефонували з поліції й сказали, що знайшли нагороди, у мене аж виступили сльози на очах. Ці нагороди є дуже дорогими та значимі для мене й родини. Це – історія нашої родини та пам’ять про батьків для мене та моїх нащадків», – розповіла Валентина Іванівна.

Членам злочинного угрупування, до якого входять 19-річний та двоє 24-річних жителів Луцька, поліція оголосила підозру у скоєнні інкримінованого їм злочину. Суд обрав щодо них міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Поліція проводить досудове розслідування.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром