Після Генпрокуратури команда Зеленського змінюватиме керівництво НАБУ І САП – депутат

29 Липня 2019, 18:10
1740

Після призначення своєї людини на посаду генерального прокурора України команда президента Володимира Зеленського візьметься за посади керівників Національного антикорупційного агентства України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таку думку висловив у ток-шоу «Ситуація» на телеканалі «Прямий» народний депутат Ігор Лапін.

«Якщо ми хочемо говорити про незалежного генпрокурора на сьогоднішній день, то Руслан Рябошапка (заступник глави Офісу президента України – ред.) не зможе бути незалежним. Бо він вже першочергово не є аполітичною людиною, він вже прийшов з командою і так далі. Завдання і цілі? Завдання і цілі будуть стояти такі самі, як і для Служби безпеки України, якій ставляться завдання. Тобто для всіх керівників силових структур, яких буде призначено президентом Зеленським.

Зараз ми бачимо, як активізувалися НАБУ і САП. Я думаю, що слідуючою атакою, незважаючи на закон, на те, що ми там приймали про конкурси і так далі, буде зміна керівництва цих структурою. Тому що потрібна повна узурпація влади. Якщо ще хтось цього не зрозумів, ми, я думаю, це швидко зрозуміємо. Питання в тому, з чим вона буде боротися: дійсно з корупцією, з бандитами, з негідними? Тоді – окей. А якщо це будуть політичні опоненти, тоді ми отримаємо те, що мали раніше», – заявив депутат.

За словами Лапіна, люди виходили на Майдан не задля хліба чи видовищ, а через відчуття справедливості.

«І хочу наголосити, що за тим зеленим кольором вулиця не стоїть. І саме страшне – це коли вже вулиця починає вирішувати. Це є страшне. Тому що в державі тоді дійсно наступають серйозні процеси. Тому, звичайно, хотілось би застерегти молоду команду амбіційну та без перегибів», – додав політик.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром