Ігор Лапін про політичну кризу, яка може швидко настати для монокоаліціі в парламенті

29 Липня 2019, 09:17
1604

Народний депутат Ігор Лапін окреслив проблеми політичної кризи, з якою може стикнутися монокоаліція в парламенті.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Еспресо.ТВ, – пише ВАР.

«Якщо говорити про політичну кризу монокоаліції, яка може настати досить швидко, то варто зазначити, що з 254 депутатів – 130 перемогли на мажоритарних округах. Депутати-мажоритарники, після того як не буде зменшено тарифи, будуть змушенні їхати до себе в округи, де їм доведеться спілкуватися із людьми та щось їм пояснювати. А з цією проблемою вони стикнуться, бо вже є заяви від політичної сили, що тарифи зменшуватись не будуть», – повідомив парламентар.

«Також, можливий розрив коаліції почнеться, коли будуть питання щодо автономії Донбасу, тому що є певний відсоток депутатів, які перемогли на західній Україні», – зауважив нардеп.

Лапін пояснив, що з цим питанням народний депутат у Львів не поїде, як і на Волинь, тому що відповідь виборця даного регіону є однозначною.

«Ще один важливий момент – 37% категорично за НАТО і 37% категорично проти НАТО, але вони всі є виборцями Зеленського – це ті речі, які будуть їхню фракцію «рвати по швам». Великі коливання почнуться всередині фракції. Тому, я маю великі сумніви, що після цих дискусійних питань, ще залишиться той моноліт, про який зараз говорять», – пояснив народний обранець. «Моноліт в парламенті – це тільки на початках, далі його не буде», – додав Ігор Лапін.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром