У місті поки що не буде нічних маршруток

22 Листопада 2016, 12:53
1946 Джерело: kolona.net

У Луцькраді не бачать потреби у нічних маршрутках через низький пасажиропотік у цей час.

Про це йдеться у відповіді міської ради на петицію з проханням запустити в Луцьку нічний громадський транспорт.

Нагадаємо, 26 жовтня Олександр Іванков зареєстрував документ, у якому для початку пропонувалося запустити кілька пробних рейсів по маршруту № 15. Петиція набрала 302 підписи при трьохсот необхідних і потрапив на розгляд до Луцької міської ради.

21 листопада на сайті Єдиної системи місцевих петицій з’явилася відповідь на документ:

«З огляду на відсутність балансу між попитом на послуги із перевезень у нічну пору доби та обсягом витрат на перевезення, можна зробити висновок, що цей проект реалізувати бездотаційно неможливо. За наслідками багаторічних обстежень пасажиропотоків, проведених із залученням громадських організацій, встановлено, що інтенсивність руху пасажирів на кінець доби наближається до нуля. А поодинокий рух в нічну пору забезпечують близько 1000 одиниць таксі. 

В даному випадку, як варіант, можливе відкриття автобусного маршруту спеціальних перевезень, на якому будуть здійснюватись регулярні спеціальні пасажирські перевезення. Але у такому разі необхідно визначити замовника цих перевезень та суму покриття збитків завданих перевізнику. 

Одночасно повідомляємо, що управлінням транспорту та зв'язку вивчаються та систематизуються матеріали щодо відкриття «нічних» маршрутів. Однак в даний час відсутність пропозицій перевізників унеможливлює запровадження нічних регулярних перевезень пасажирів».


Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром