До Луцька з концертом приїде Роман Коляда

22 Листопада 2016, 10:25
3342 Джерело: report.if.ua

Музикант, композитор, поет, журналіст, диякон Роман Коляда приїде до Луцька з концертом у четвер, 24 листопада.       

Організатор заходу у Луцьку – мистецьке об’єднання «стендаЛь».

«Буває, ти відчуваєш, що вірш уже є, але слів для нього ще немає», – казав у одному з інтерв’ю герой цього матеріалу. Так мені хочеться сказати і про Романа. Дуже важко говорити про людину, у якій гармонійно переплітаються вірші, радіо, музика і Бог. Важко говорити про все, і неможливо виділити щось одне у ньому.

За своє життя Роман спробував справді багато. Працював на телебаченні, радіо. З 2011 року є директором радіо «Промінь» та веде програму «Український вимір» на УР-1. З 2010-го – служить штатним дияконом Свято-Юрііїської парафії УПЦ КП. Заочно навчається у Київській православній богословській академії. Має дружину, двох дітей, чотири поетичні збірки та безліч музичних композицій, написаних власноруч, виконаних у співавторстві чи у власному аранжуванні.

Вірші і музика Романа, хоч і звучать одночасно, ніколи не поєднуються у пісню. Це завжди окремі твори, які іноді мають спільну ритміку і єдиний настрій. Вони доповнюють одне одного, щоб якнайсильніше вплинути на слухача.

Творчість героя жанрово і тематично багата. Однак все частіше у його музиці, віршах та радіопрограмах звучать мотиви війни – теми, яку сьогодні неможливо залишити поза увагою.

Улюбленим композитором Романа є Ігор Стравінський. Герой зізнається, що це була «любов з першого акорду». Романові навіть доводилося на запрошення давнього друга, музиканта Сергія Шишкіна грати концерт у музеї Стравінського в Устилузі.

Про те, як йому вдається поєднувати все і всюди встигати, Роман Коляда говорить: «Це як різні клапани у киплячого чайника – сьогодні кришку зриває тут, а завтра – там. Тобто, або музика виходить, або поезія, або піду помолюсь і заспокоюсь».

Придбати квитки можна:

- у касі Палацу культури міста Луцьк (щодня, окрім неділі) з 12:00 до 14:00 та з 17:00 до 19:00;
- за тел. 095 031 32 80.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром