Луцьк, 14-20 вересня: табу на гарячу воду, оновлений зоопарк та дорожні халепи

20 Вересня 2015, 19:00
1949

Якою лучанам видалася середина вересня читайте у картині тижня.

«НІ» будівництву фітнес-центру. 14 вересня стало відомо, що на проспекті Молоді призупинили скандальне будівництво. Лучани були обурені не лише сильним шумом, а й тим, що нова споруда могла спричинити просадку ґрунту, а відтак і руйнування житлових будинків. Тож після скарг місцевих жителів та прибуття на місце правоохоронців будівництво призупинили.

Чайник і тазик надалі виручатимуть лучан. У Луцьку цього тижня гаряча вода так і не зв’явилася. Про те, що лучани поки що не зможуть насолодитися теплою ванною, 15 серпня заявив міський голова Луцька Микола Романюк. Відсутність гарячої води мер пояснює 27-ми мільйонним боргом мешканців перед ДКП «Луцьктепло», яке в свою чергу винне ПАТ «Волиньгаз» – 22,247 мільйона гривень. Та обіцяє, що найближчим часом це питання все-таки вирішать.

Про загиблих журналістів пам’ятають. Увечері 16 вересня, напередодні чергової річниці із дня загибелі журналіста Георгія Ґонґадзе, волинські журналісти  ушанували пам'ять колег, які загинули під час виконання професійного обов’язку. Віддати шану загиблим зібралися не лише медійники. Перехожі також зупинялися, щоб помолитися за тих, кого вже немає серед нас.

Новини із зоопарку. Цього тижня у луцькому зоопарку з’явилося поповнення. Відвідувачі тепер зможуть побачити прибульців із Швейцарії – валійських кіз. А 18 вересня влаштували екскурсію зоопарком, де завдяки програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна у Луцькому майже добудували два нові містечка для тварин. Відтепер леви зможуть перебувати у своїх вольєрах у будь-яку пору року, а у ведмедів буде власний басейн.

Турботливий школяр. На вулиці Ветеранів учень молодших класів самотужки взявся малювати зебру на дорозі, яка веде до школи. Так хлопчик вирішив змусити автомобілі зупинятися перед школярами, які переходять дорогу.

«Покаталися». Вранці 19 вересня на вулиці Огієнка відбулося лобове зіткнення автівок, до якого призвели неправильно розташовані дорожні знаки. Обійшлося без жертв, проте вже вночі сталося ДТП, внаслідок якого одну постраждалу відправили до лікарні із травмою ноги. На проспекті Волі не розминулися дві іномарки, власник однієї з них вже не вперше потрапляє під "пильне" око даішників. 

Колеса маршрутки у провалі. На проспекті Волі зруйнувалося дорожнє покриття. Унаслідок провалу в халепу потрапили колеса маршрутного таксі, яке їхало поблизу гімназії №4.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром