Лучани відзначили День Гідності та Свободи

21 Листопада 2016, 18:30
2451

Уже третій рік поспіль, 21 листопада, вся Україна відзначає День Гідності та Свободи і згадує усіх тих, хто виходив на Майдан під час революційних подій у державі.

13 листопала 2014 року президент України підписав указ, згідно якого 21 листопада вся країна віддає належну шану тим, хто восени 2004 року та у листопаді 2013 постали на захист демократичних цінностей, прав та свобод громадянина.

Долучалися до вшанувальних заходів і у Луцьку. На Театральному майдані поблизу Стели Героїв Небесної Сотні та загиблих за єдність України лучани помолилися за тих, хто поліг під час революційних подій.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл зауважив,  що свято архістратига Михаїла уже неодноразово збирало під українськими знаменами людей, які йшли боротися за справедливість. Знаковим є і той факт, що мітингувальники шукали захисту під покровом Михайлівського золотоверхого собору і знаходили там допомогу та підтримку.

«Ми сьогодні згадуємо всіх тих,  які в різні періоди історії нашої держави виходили на Майдан. Виходили у дусі любові,  не в дусі війни, звертаючись з молитвою до божої Матері і та архістратига Михаїла, який захистив би людей,  які стояли за правду. Свіжі рани нагадують, що з Майдану люди тікали і знаходили прилисток у Михайлівському золотоверхому соборі. Під його заступництвом маємо перемогу у своєму рабстві, тепер ми не раби,  не електорат,  а українці, господарі своєї землі», – зауважив митрополит.

Після спільної молитви присутні виконали державний гімн та з словами «Слава Україні! Героям Слава!» відправилися до Палацу культури. Там для лучан підготували тематичний виступ «Нас не поставлять на коліна, бо дух свободи й гідності не згас...».
























1

1

1

1

1


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром