У Рожищі змагалися газовики

26 Липня 2019, 19:48
2037

У Рожищі визначили найкращу бригаду аварійно-диспетчерської служби «104» (АДС).

Про це повідомила фахівчиня із зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «ВОЛИНЬГАЗ».

На навчально-тренувальному полігоні, що в місті Рожище, змагались між собою чотири команди – з Луцька, Володимира-Волинського, Нововолинська та Ратного. Такий професійний конкурс серед бригад аварійно-диспетчерської служби відбувається більше 10 років поспіль. 

Улітку газовики організували змагання в 2 етапи: спочатку кожне відділення газового господарства визначало найкращу бригаду, далі – регіональні змагання.

«Такі змагання є практичними і допомагають нашим фахівцям удосконалювати свої вміння та навички. Проводимо цей професійний конкурс для підвищення рівня підготовки наших працівників аварійно-диспетчерських служб. Бригади АДС цілодобово щодня забезпечують безперебійну та безаварійну роботу систем газопостачання, оперативно локалізовують та ліквідовують аварійні ситуації», – зазначає головний інженер АТ «Волиньгаз» Андрій Цибульський.

Члени конкурсної комісії перевірили оснащення та готовність спецавтомобілів, вміння користуватися засобами індивідуального захисту та звичайно – теоретичні знання учасників змагань. За лічені хвилини кожна аварійно-диспетчерська бригада в складі 5 фахівців повинна прибути на місце умовної аварії, локалізувати та ліквідувати небезпечну ситуацію.

«У середньому за добу в зимовий період наша екстрена служба відпрацьовує 42 заявки, це на 15 заявок більше ніж влітку. За опалювальний сезон 2018-2019 років на адресу аварійно-диспетчерської служби АТ «Волиньгаз» надійшло 7 639 тисяч викликів різного рівня небезпеки. АДС «Волиньгазу» за рік опрацювала 12 тисяч заявок, які надійшли від волинян на номер 104», – розповів начальник аварійно-диспетчерської служби Валентин Киричук.

Варто зазначити, що від професійних навичок членів аварійної служби часто залежить життя та здоров’я людей. Дуже важливо, щоб бригада «104» у критичних нештатних ситуаціях не розгубилася та локалізувала аварію у найкоротший термін. Тому й для підвищення та перевірки професійного рівня готовності бригад газовики щомісячно проводять навчання та щорічно організовують огляд-конкурс АДС. Ці змагання є особливо корисними  для молодих спеціалістів, адже всі практичні заняття відбуваються в реальних умовах.

За підсумками всіх випробовувань, кращою бригадою аварійно-диспетчерської служби стала бригада Нововолинської дільниці Володимир-Волинського відділення. Вона набрала 402,5 балів. Друге місце посіла бригада Луцького відділення – 336,5 балів. Замкнула трійку переможців команда «104» Ратнівського відділення (298,5). А четверте місце – в газовиків із Володимира-Волинського – 293,5 балів. 

Бригада АДС Нововолинської дільниці візьме участь у наступному етапі – III Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності бригад аварійно-диспетчерських служб Центрального регіону, який відбудеться в місті Житомир.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром