«Якщо буде реформа стоматології, то ми готові»,– головний лікар міської стоматполіклініки Олександр Кобись

21 Листопада 2016, 16:36
7737

За рік у Луцькій міській клінічній стоматологічній поліклініці витратили 400 тисяч гривень на безоплатне лікування пацієнтів-пільговиків.

Про це йшлося у понеділок, 21 листопада, під час дня депутата на тему «Ознайомлення з роботою стоматологічної поліклініки».

Головний лікар Олександр Кобись зауважив, що поліклініка функціонує протягом 17 років.

Тут надають не лише безплатні, а й платні послуги. Проте кабінети та стоматологічне обладнання однакові як для пільговиків, так і для тих пацієнтів, хто платить за послуги.

«Ви не побачите різниці в кабінетах, де обслуговують людей заможних, середнього достатку та зовсім бідних. На відміну від інших поліклінік України, у нас однаково рівні умови», – зауважує Олександр Кобись.

Зокрема, у кабінеті, де приймають пацієнтів пільгових категорій, є апарати для лікування слизової порожнини рота, глибокої стерилізації тканин пародонту, лазерний апарат, апарат-вектор, апарат для відбілювання зубів. Є на базі поліклініки й комп’ютерний томограф, який дозволяє побачити різноманітні ускладнення, яких не видно при звичайному огляді. Таке обладнання на весь Луцьк, окрім міської поліклініки, є ще в одному приватному закладі.

Втім, за словами головного лікаря, проблемою є те, що стоматологічна поліклініка на противагу іншим медзакладам міста не бере участі в іноземних програмах і таким чином не може залучити додаткові кошти для закупки нового обладнання. Зокрема, наразі хочуть придбати 3D-рентген, який коштує 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Головний лікар Олександр Кобись розповідає депутатам про клініку
Головний лікар Олександр Кобись розповідає депутатам про клініку

Олександр Кобись зазначає, що нині у міської стоматологічної поліклініки є чимало конкурентів, проте закладу вдається надавати послуги не гірше приватних структур і при тому обслуговувати пацієнтів пільгових категорій.

За 2016 рік, каже головний лікар, уже надали безоплатного обслуговування на 400 тисяч гривень.

Наступного року на пільгових умовах у міській поліклініці отримуватимуть послуги з протезування та ремонту зубів учасники АТО. Для цього з міського бюджету запланували виділити 250 тисяч гривень.







1

1






Тут виготовляють коронки
Тут виготовляють коронки







Депутати міськради Орися Залевська, Сергій Савчук та Микола Романюк
Депутати міськради Орися Залевська, Сергій Савчук та Микола Романюк


Депутат міськради Сергій Була
Депутат міськради Сергій Була


1
Секретар міськради Юлія Вусенко та депутат Микола Яручик
Секретар міськради Юлія Вусенко та депутат Микола Яручик

1
Головний лікар Олександр Кобись
Головний лікар Олександр Кобись


Оксана ВЛАСЮК

Коментарі
21 Листопада 2016, 19:11
колись небуло 3D-рентгенів а коронки стояли по 30 років а зараз нарощують , кераміка .... а витримує небільше 7-10 років ?
21 Листопада 2016, 20:50
гнати старого кобися
22 Листопада 2016, 15:04
Скільки цей пердун старий буде керувати.Гнати в три шиї потрібно. Зараз є вибір і хто туди ходить в цю поліклініку,ставлення до людей погане.Зараз є у кожного свій лікар.Чудовий лікар 20 років лікуюсь Білець Лариса Юріївна.Дмитрук Лілія Федорівна.
23 Листопада 2016, 03:06
Що це за лось-клаповухий стоііть за Кобисьом і понурив свою голову?Це його наступник,новий головний лікар!
23 Листопада 2016, 03:09
А Була шо там втіріє? Хай на себе подивиться,виступатєль юний.По селах зз"вилками " іздить.,купляє людські голоси .А сам на поршах викатує.Тоже мені правидний знайшовся.
23 Листопада 2016, 13:53
Старий маразматик !!!Тільки заважає працювати дійсно чудовим лікарям!На пенсію давно пора!!!!
25 Листопада 2016, 01:06
Люди я думаю потрібно в своїх коментарях з повагою відноситись до лікарів, ідеальних людей не буває, повірте, окрім недостатків Кобися є і багато позитивних моментів... Я бстоматолог, була в багатьох стомат поліклініках західної України, але таких умов, ремонтів і обладнання не бачила ніде... Кобись відноситься до тієї категорії " і собі і люля". Якби наші депутати були хоч на половину такі як Кобись, Україна була б однією з найрозвинутіших країн Євросоюзу. А ви з жиру біситесь. Рекомендую всім відвідати Кам'янець-Подільську стомат пол... І ви тоді оціните Луцьку!
25 Листопада 2016, 01:07
Вибачаюсь за помилку " і собі і людям"
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром