Ска-панк проект «Жадан і Собаки» відвідає Луцьк у рамках всеукраїнського #ПСИхотуру

21 Листопада 2016, 15:49
2092

Музиканти обіцяють презентувати нові пісні з останнього альбому «Пси» та виконати найпопулярніші композиції з попередніх альбомів. 

Концерт відбудеться 23 листопада в арт-кафе «Стоп-кадр» (РЦ «Адреналін», вулиця Карбишева, 1). Початок – о 20:00.

Навесні цього року «Жадан і Собаки» видали четвертий студійний альбом «Пси». Слухачі та критики сприйняли його як розвиток колективу до принципово нового рівня.

Інтенсивна робота над релізом тривала близько півроку. Запис і зведення відбувалися на п`яти різних студіях Києва та Харкова. Над мастерингом працювала команда легендарної студії «Abbey Road» в Лондоні. Музичні критики схвально оцінили альбом та охарактеризували його «апокаліптично жорстким та біблійно-безкомпромісним»,  як за змістом, так і за якістю звучання.

Направду, весь 2016-й рік став для гурту винятково успішним і насиченим. «ЖіС» встигли, окрім альбому, створити саундтрек до фільму «Любові стане на всіх». Також спробували себе в екстравагантній постановці «Тичина, Жадан і Собаки» Вірляни Ткач (режисерки Нью-Йоркського театру «La mama»), відіграли на більшості масштабних фестивалів країни.

Власне, така інтенсивна зайнятість після виходу альбому і спонукала ЖіС завершити рік всеукраїнським туром, напередодні старту якого музиканти оприлюднили абсолютно нову композицію «Ракети».

«Пісня вийшла ліричною та серйозною водночас. Місцями вона звучить дещо меланхолійно, але любов і надія перемагають. Аналогічні настрої притаманні усій актуальній концертній програмі. Ми вкотре вирушаємо в тур, оскільки нам важливо говорити про час, в який ми живемо, про країну, яку ми любимо, з людьми, чиї увага та реакція для нас завжди багато означає», – коментує Сергій Жадан.

Варто зазначити, що за ЖіС невипадково закріпився статус гурту з дуже активною громадською позицією – традиційно їхні поїздки мають соціальну (благодійну) складову. Цього разу кожен концерт «ПСИхотуру» стане частиною великої акції «Подаруй Саші зустріч із мамою», метою якої є допомогти мамі українського політичного в`язня з Криму Олександра Кольченка відвідати сина. Під час виступів та супутніх заходів відбуватиметься збір коштів та різноманітні масові акції на підтримку Сашка.

Окрім концерту, в Луцькій книгарні «Є» (вул. Лесі Українки, 30) о 14:00 відбудеться відкрита прес-конференція, присвячена старту «ПСИхотуру», під час якої представники ЗМІ та усі охочі зможуть поспілкуватися з учасниками ЖіС та долучитися до акції підтримки українських політв’язнів.

Усі актуальні новини у фб-спільноті.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром