Луцька ОВК відхилила скаргу «Опори»

26 Липня 2019, 00:16
1353

Луцький окружвиборчком відмовив у задоволенні скарги представників громадянської мережі «Опора».

Про це йдеться у повідомленні на сайті організації.

Спостерігач, прибувши у Луцький клінічний пологовий будинок, в будівлі якого розташовувалась виборча дільниця №071100, не зміг знайти дільничну виборчу комісію за точною адресою, вказаною на сайті ЦВК – кабінет №24. Натомість, виборчу комісію було виявлено на іншому поверсі у приміщенні, на дверях якого нумерації взагалі не було. За цим фактом до ОВК №22 було подано скаргу.

«Відмовити в задоволенні скарги Громадського омбудсмена з виборчих прав ВГО «Громадянська мережа ОПОРА» у Волинській області, офіційного спостерігача від ВГО «Громадянська мережа ОПОРА» щодо визнання дій Голови протиправними та вимоги надати документи, що підтверджують зміну адреси спеціальної виборчої дільниці КП «Луцький клінічний пологовий будинок» №071100», - йдеться у рішенні ОВК.

Нагадаємо, що відповідно до частини 5 статті 83 Закону України «Про вибори народних депутатів України» приміщення для голосування на спеціальній виборчій дільниці повинно мати відкритий доступ для членів виборчої комісії, кандидатів у депутати, їх довірених осіб, уповноважених осіб партій, офіційних спостерігачів та представників засобів масової інформації. Керівники закладів, установ зобов'язані забезпечити безперешкодний доступ членів виборчих комісій, виборців, включених до списку виборців цієї виборчої дільниці, кандидатів у депутати, їх довірених осіб, уповноважених осіб партій, офіційних спостерігачів та представників засобів масової інформації до приміщення для голосування.

Читайте також: Луцький нардеп та високопосадовець з Волинської ОДА: хто в списку «Євросолідарності» до Ради

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром