Луцький суд відправив під домашній арешт підозрюваного в хабарництві депутата

25 Липня 2019, 22:03
2083

Луцький міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту депутату ОТГ, якого підозрюють в одержанні хабара.

Про це повідомляє Управління захисту економіки Нацполіції у Волинській області у соціальній мережі Facebook.

Оперативники викрили голову ОТГ, яка за попередньою змовою з депутатом цієї ж громади - членом постійної комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва та благоустрою ОТГ вимагали та отримали неправомірну вигоду від приватного підприємця обсягом 50  тисяч гривень.

Наразі обом представникам влади повідомлено про підозру за ч.3 ст. 368 (Одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Оперативниками під час отримання чергового «траншу» у сумі 25 000 гривень депутата об’єднаної територіальної громади ОТГ затримано «на гарячому».

Загальна сума отриманих «траншів» «нечистих на руку» представників влади склала 50 000 гривень.

Неправомірну вигоду посадовиця, з метою конспірації своєї протиправної діяльності та уникнення можливого притягнення до кримінальної відповідальності, отримувала через свого спільника депутата ОТГ, який входив до складу даної об’єднаної громади.

Як встановили правоохоронці, хабар голова ОТГ, спільно зі своїм спільником, вимагали від приватного підприємця за сприяння у затвердженні сесією ради позитивного рішення щодо затвердження звіту експертної грошової оцінки земельної ділянки, підписання головою ОТГ договору купівлі-продажу вищевказаної земельної ділянки, в тому числі і за особисте позитивне голосування за вказане рішення.

Луцьким міськрайонним судом депутату обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. На даний час вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу голові об’єднаної територіальної громади.



Читайте також: Чиновниці, затриманий з хабарем у Луцьку, присудили домашній арешт

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром