Новобудови: що будують у 40-му районі

23 Листопада 2016, 14:30
14514

У 40-му мікрорайоні здійснюють будівництво на восьми ділянках.

Район.Луцьк продовжує ознайомлювати з об’єктами, які будують у різних частинах міста.

Цього разу пропонуємо переглянути перелік будівництв, які здійснюють у 40-му мікрорайоні. Тут ми нарахували п’ять новобудов житлового призначення і три культові споруди.

 

Кравчука, 11д

Будівництво ЖК «ФАВОРИТ» на вулиці Кравчука, 11д розпочали 2015 року. Споруда має 10 поверхів, забудовник – ТОВ «ВОЛИНЬБУДІНДУСТРІЯ». Вартість квадратного метру житла у цій новобудові становить від 12 тисяч гривень.

В житловому комплексі є однокімнатні квартири (площа 45 м², 49 м², 51 м²) та двокімнатні квартири (площа 57 м², 59 м²).

Переваги ЖК «ФАВОРИТ»: затишний (непроїзний) двір, індивідуальне опалення (2-контурний газовий котел), утеплені зовнішні стіни, зручні ліфти, металопластикові вікна з 2-камерним склопакетом, лічильники на газ, воду, електроенергію.


 

Єршова, 9а

ЖК «Британія Хол» почали будувати 2016 року. Здати в експлуатацію десятиповерхову будівлю планують у другому кварталі 2017 року. Забудовник – «РоялХауз». За квадратний метр житла у цьому будинку необхідно заплатити від 12 тисяч 490 гривень.

2

 

Єршова, 9б

П’ятиповерховий ЖК «Австрійський Волинь» почали будувати у третьому кварталі 2016 року. Завершити будівництво планують у четвертому кварталі 2017 року. Забудовник – ТзОВ«Маневичіагробуд».За квадратний метр у цій новобудові треба заплатити від 12 тисяч 900 гривень.

1

 

Конякіна, 3а

ЖК «Карамель» почали будувати у 2016 році. Завершити будівництво першої секції планують у першому кварталі 2018 року. Забудовник – ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» (ЛДБК).

У житловому комплексі є широкий вибір зручних, просторих і світлих квартир. Головні переваги локації, які забезпечують комфортні умови для життя для майбутніх мешканців: розвинена інфраструктура, хороша транспортна доступність і сприятлива екологія.

Крім того, ЖК «Карамель» пропонує оригінальну архітектурну концепцію, раціональні планування квартир для найвибагливіших клієнтів, зручну транспортну розв'язку та низьку щільність забудови. Поруч – благоустрєна паркова зона 8,3 гектара з дитячими майданчиками, велодоріжками, полем для міні-футболу та місцем для вигулу собак. Забудовник приділяє багато уваги питанню безпеки: камери по всьому периметру комплексу та огородження усієї території. На території ЖК також передбачено будівництво окремої громадської споруди, в якій розмістяться аптека, мінімаркет, кафе.

1

1

 

Зацепи, 7, 9

Будівництво житлового масиву «Рідний дім» почали ще 2005 року. Зводили споруди представники ПП «Глорія-буд-плюс». Втім, у 2008 році фірма припинила свою діяльність, здавши в експлуатацію лише першу чергу будівництва.

Ошукані жителі, які вже вклали кошти в помешкання, створили обслуговуючий кооператив «Луцький дім» і лише наприкінці 2014 року ПП «Глорія-буд-плюс» передало їм незавершене будівництво. Після чого кооператив отримав право на земельну ділянку і наразі добудовує житло.

1


 

Конякіна, 37

Будівництво християнської церкви в Україні «Царство Боже» на вулиці Конякіна, 39а почали у 2004 році. Власник споруди – пастор Олександр Рудинець.

Зведення храму  планували завершити ще у 2007 році. Та фінансування побудови, засноване на пожертвах, затягнуло процес. За останній період часу будівництво трохи пожвавилось.

Офіційне відкриття культової споруди запланували на 20 вересня наступного року.


 

Наливайка, 2а

Земельну ділянку для будівництва храму святого Великомученика Дмитрія Солунського (УАПЦ) виділили на початку квітня 2007 року.

Після чого здійснювали благоустрій прихрамової території, зробили шестиметровий навіс, асфальтування, лавки біля храму, кімнату недільної школи «Закону Божого», церковну крамницю, клумби і квіти біля церковної огорожі.

У 2011 році вирили котлован і заклали капсулу та наріжний камінь нового храму. В цьому ж році залили фундамент.


 

Конякіна, 1а

Свято-Благовіщенську релігійну громаду  (УПЦ МП) з метою будівництва церкви на вулиці Конякіна зареєстрували у 2001 році. Пізніше на цю ж ділянку претендували представники іншої релігійної громади. Перший камінь в основу майбутнього храму вдалося закласти в липні 2013 року. Наразі церкву досі будують.

На час будівництва богослужіння здійснюють у тимчасовому приміщенні, що знаходиться на вулиці Конякіна, 6. Настоятель храму – протоієрей Володимир Літвенчук.

1

 

Оксана ВЛАСЮК

 

Читайте також: Новобудови: що будують у центрі міста

Новобудови: що будують у 33-му мікрорайоні

Новобудови: що будують у Завокзальному районі

Новобудови: що будують у 55-му мікрорайоні

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром