У луцькій лікарні встановлюють стимулятори, які рятують життя

25 Липня 2019, 16:39
3413

У Луцькій міській клінічній лікарні встановлюють кардіостимулятори. Уже імплантували 4 кардіостимулятори: 2 однокамерні і 2 двокамерні.

Про це повідомили у прес-службі лікарні.

«Це стало можливим відтоді як запрцювала нова ангіографічна установка. Увесь медичний персонал пройшов спеціальне навчання для роботи на новому ангіографі», — розповідає лікар-хірург рентгено-хірургічного блоку Олександр Христюк.

Крім встановлення, важливий етап — це програмування кардіостимуляторів, вважає лікар-кардіолог Ірина Січкарук, у якої досвід роботи з цими приладами не маленький.

«Бо чи не найперші в області в нашій лікарні імплантували тимчасові кардіостимулятори. Їх встановлювали пацієнтам з гострим інфарктом, у яких була загроза життю. А потім відправляли в інші медичні заклади, де їм ставили постійні».

«Запустили процес і будемо далі розвиватися. Адже за одну зміну лікарі надають невідкладну допомогу приблизно восьми пацієнтам з цією серцево-судинною патологією. А наука не стоїть на місці і є вже можливість імплантувати трикамерні кардіостимулятори», — розповідає Іірина Січкарук.

Читайте також: У Луцьку п’яний водій давав хабар патрульним







 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром