У Луцьку презентують історичний глянцевий журнал

25 Липня 2019, 14:29
фото ілюстративне 2353
фото ілюстративне

В джазовому клубі «Цитра» (вул. Богдана Хмельницького, 1Б) 3 серпня о 16:00 у Луцьку відбудеться презентація історичного глянцевого журналу «Локальна історія».

З часу першої презентації в листопаді 2018-го вийшли вже 8 випусків, у фокусі останнього числа  історія Волині. У номері репортажі із сіл, які потерпіли у 1943-му від обох сторін конфлікту, масштабне історичне дослідження про реальні цифри загиблих українців під час Волинської різанини, унікальна експедиція вимираючими селами українського Полісся, а також інтерв'ю з нащадком митрополита Андрея  Анджеєм Шептицьким, фахівцем з історії Східної Європи Тімоті Снайдером та багато іншого.

Тексти журналу ілюстровані виконаними на замовлення коміксами та інфографікою, а також ексклюзивними світлинами, які учасники проєкту збирали у старожилів Західної України впродовж останніх п'яти років.

У неформальній атмосфері джазового клубу обговорять, чи потрібне сьогодні друковане історичне видання, і яким воно має бути, чому важливо розвивати напрямок публічної історії, і звісно – про цікаві епізоди локальної історії Волині загалом та Луцька зокрема.

На презентації буде можливість придбати попередні випуски «Локальної історії».

Серед найбільш обговорюваних статей, які вже вийшли друком, текст про мандрівницю та журналістку початку ХХ ст. Софію Яблонську, історія художника Никифора Дровняка, інтерв’ю з Сергієм Жаданом, Оксаною Забужко та Мустафою Джемілєвим.

Спікери:

  • Віталій Ляска, головний редактор журналу;
  • Іван Спринь, співзасновник журналу;
  • Тетяна Яцечко-Блаженко, заступниця декана історичного факультету з інноваційно-грантової міжнародної співпраці.

Вхід вільний.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром