Зупинки, рекреаційні пункти та відповідальність: за що хвалили лісівників на Волині

25 Липня 2019, 12:09
2427

У Волинську область приїхали представники громад Житомирської та Чернівецької областей для обміну досвідом щодо співпраці з державними лісгоспами.

Навчальний візит, який проходить 24 і 25 липня, має назву «Використання лісових ресурсів як інструмент економічного розвитку ОТГ».

До слова, організаторами стаді-туру є Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства та Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

На Волині цей захід організовують втретє, раніше на терени області  у зв’язку з обміном досвіду приїжджали представники Рівненської, Львівської, Дніпропетровської, Чернігівської та Сумської областей.

24 липня представники побували у Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування, Жидичінській ОТГ, Цуманську ОТГ та лісгосп, Ківерцівський лісгом, ДП «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр» та у Воротнів.

«Ми живемо практично серед лісу і першим платником податків та одним із роботодавців є державне лісове господарство. Ми розуміємо і підтримуємо один одного. Вони надають нам усі соціальні проекти: і дрова, і ремонти доріг, і рекреаційні пункти, і зупинки. Вони нам дуже допомагають», – зазначив голова Городницької селищної ради Житомирської області Іван Онищук.

Заступник селищного голови Пулинської громади Олександр Макеєнко розповів, що у їхній громаді майже всі ліси агропромислових лісгоспів, з якими вони ніяк не можуть знайти контакт.

«У порівнянні з тим, як розказують у вас – яка співпраця з державними лісгоспами, то у нас – ніяка. Якщо у вас лісники розбили дорогу, то самі зразу ж зробили, а у нас таке можливо тільки якщо зловиш їх  на місці», – сказав Олександр.

Заступник селищного голови додав, одним із найцікавіших місць на Волині, куди їх запросили, був Цуманський лісгосп.

«Я навіть запитав у директора, де вивчають та виховують таких директорів, які турбуються про своїх працівників. Видно, що цей директор живе своєю роботою», – резюмував посадовець.

Наразі для гостей з інших областей заплановали візити у ДП «Колківське ЛГ», ДП «Маневицьке ЛГ» та ДП «Городоцьке ЛГ».

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром