Як може виглядати Театральний майдан

25 Липня 2019, 00:03
1828

У 2020 році Театральний майдан у Луцьку зазнає реконструкції.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи муніципалітету.

У міськраді обговорювали концепцію, яку напрацювали в архітектурній майстерні «Балан та Стельмащук». Оскільки реконструкція головної площі міста робиться не на один десяток років, тому її вирішили допрацювати та внести корективи.

Місто має декілька концепцій реконструкції Театрального майдану, а щоб визначити найкращу з усіма поправками, нині тривають професійні дискусії та фахові обговорення. До реалізації найкращої концепції приступлять наступного року. В той же час, ремонт фонтану на майдані розпочнуть робити цьогоріч.

Головний архітектор міста Веніамін Туз зазначив, що в містобудівному плані реконструкція майдану дуже складна річ, адже його оточує величезний набір будівель.

Архітектори зауважили, що вкрай важливо розуміти, як в майбутньому буде експлуатуватися майдан, адже необхідно опрацювати напрямки руху громадян. За їх словами, варто зробити зелений деревний бар’єр, який відділить площу від активного перехрестя проспекту Волі та вулиці Винниченка. Разом з тим, об’єкти різних епох та різної складності, які розміщенні на майдані, необхідно підвести під єдиний стиль, щоб утворилась цілісна картина.

До вподоби митцям проект плоского сухого фонтану з функцією амфітеатру. Вони вбачають його і як місце під сцену для різноманітних концертів.

Читайте також: Мінрегіон пропонує з 16 районів Волині зробити три

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром