Відчуваю, цей секрет не буде розкритий ніколи, — Сергій Шараєвський про сморід у Луцьку
Режисер та громадський активіст Сергій Шараєвський опублікував відео з полів фільтрації Гнідавського цукрового заводу, який одним з джерел смороду в Луцьку.
«Вчора (23 липня, - ред.) на громадських слуханнях пан Олександр Нікішин (заступник голови правління Гнідавського цукрового заводу) публічно запросив мене на завод. Я погодився. Попри переживання моїх друзів, мене не утилізували і не спустили трубами на відстійники. Разом з оператором Юрієм Ребриком та Артемом Рудим (фахівецем із застосування корисних мікроорганізмів по очищенню водойм) о 9 були на заводі і мали більш як годинне інтерв’ю-допит пана Нікішина», — пише він у Facebook.
Cергій Шараєвський попередив, що не буде коментувати і робити власні висновки.
«Мій підхід до цієї справи, як журналіста, такий: не вірю. Хто б що мені не говорив, я не довіряю словам, а хочу бачити докази. Тому ви подивитеся різні інтерв’ю та самі будете робити висновки, чому довіряти. Ми опитали Нікішина, їхнього біохіміка, побували на відстійниках, подивилися на барду під «брезентом», в резервуарах, на полі в ямі і навіть її виливання, як добриво», — додав він.
У ролику, який він виклав, йдеться про ситуацію на смердючих відстійниках.
«Що ж там смердить? Барда? Меляса? Каналізація? Попри різні запевнення та аргументи, достеменно невідомо. Я дивуюсь, чому жодна екологічна служба (місто, район, область, міністерство) не взяла на аналіз воду і грунт. Щось там зробила прокуратура, але що саме, це секрет. Тому, відчуваю, цей секрет не буде розкритий ніколи. Бо нікому правда не потрібна», — мовив він.
Читайте також: Показали, як виглядають смердючі відстійники з висоти
«Викладаю коментар Артема Рудого. Це вже був кінець зйомки, то я вже трішки починав тупити і забувати терміни. То вже вибачте. На відео думка людини, яка не знає наших політичних розкладів, абсолютно неупереджена, але є спеціалістом. Які враження від відвідування цукрового заводу та спілкування з начальством? Чи правильно проводиться дезинфекція на відстійниках? Що може бути причиною смороду? Як правильно боротися із смородом?»
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром
Коментарі