Жіночому монастиреві в Луцьку — 10 років

24 Липня 2019, 16:41
6288

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію у домовому храмі Великомучениці Катерини з нагоди 10-ї річниці відродження обителі і освяти престолу.

У проповіді архієрей нагадав про історію перебудови цього місця й наголосив, аби цей монастир продовжував своє існування, варто жити праведно і не грішити, тоді він наповнюватиметься молитвою і добрими справами на прославлення Господа, — повідомили у прес-с-лужбі Волинської єпархії ПЦУ.

Під час Богослужіння молилися декан монастирів єпархії архімандрит Константин (Марченко), намісник Братського Хрестовоздвиженського монастиря Никодим (Смілий), намісниця обителі ігуменя Анастасія із черницями, інше духовенство.

У XIII ст. на місці, де нині стоїть кафедральний собор Святої Трійці, діяв православний монастир Святителя Василія Великого. Протягом століть тут були різні сакральні споруди, різних церков. Проте стараннями владики Михаїла у цій будівлі, яка знаходиться одразу за Свято-Троїцьким собором було відновлено монастир.

Цього дня у 2009 р. тоді ще архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив престіл домового храму цієї обителі на честь Великомучениці Катерини.

Читайте також: Програма Літньої школи журналістики: 21 спікер, розваги в Адреналіні й медіа-кав`ярні






















 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром