Перемоги: просять заборонити поворот ліворуч

24 Липня 2019, 15:16
просять заборонити поворот ліворуч із проспекту Перемоги 4492
просять заборонити поворот ліворуч із проспекту Перемоги

У Луцьку просять заборонити поворот ліворуч із проспекту Перемоги на вулицю 8 Березня.

Про це йдеться в петиції, опублікованій на сайті Єдиної системи місцевих ініціатив.

«Дуже багато водіїв, які виїжджають на пр. Перемоги з пр. Грушевського через вул. Шухевича, а також частина водіїв, що рухаються по по. Перемоги з боку пр. Соборності, здійснюють поворот ліворуч на вул. 8-го березня, чим спричиняють складну дорожню ситуацію на цій ділянці дороги, створюють затори та небезпеку ДТП, оскільки автомобілі, що рухаються від пр. Соборності лівою смугою, починають екстренно гальмувати та перестроюватись в праву смугу», – пише Вадим Слива.

Автор ініціативи зауважує, що значна частина водіїв, які повертають, використовують прилеглу стоянку на тротуарі та двори на вулиці 8 Березня, щоб розвернутись і знову виїхати на проспект Перемоги.

«А деякі і взагалі розвертаються прямо на проспекті Перемоги, ігноруючи знак, що забороняє розворот в даному місці», – додає він.
Вадим Слива нагадує, що за 200 метрів від повороту на вулицю 8 Березня є велике перехрестя з кільцевим рухом, де можна спокійно розвернутися і продовжити рух або назад проспектом Перемоги, або виїхати на вулицю Огієнка чи Шопена.

«Осьову лінію варто зробити суцільною, а також встановити інформаційний знак, що сповіщає про місце розвороту за 300 метрів від вказаного повороту. Насправді це покращить і транспортну, і екологічну ситуацію на проспекті Перемоги в години активності транспорту, а також практично не позначиться на витраті пального та часу автомобілями, що повертають на вулицю 8 Березня, оскільки дуже часто в заторі на тому повороті можна простояти практично стільки ж часу, скільки потрібно, щоб проїхати до кільця і спокійно там розвернутись», – йдеться в петиції.

Підтримати ініціативу можна за посиланням https://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/1297.

Читайте також: Лучанин просить відремонтувати міст у парку

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром