«Дитина харкала кров’ю», — лучанин подаватиме до суду через сморід у місті

24 Липня 2019, 12:10
фото ілюстративне 2678
фото ілюстративне

У Луцьку житель ЛПЗ Олександр подаватиме до суду через сморід у місті. Він каже, що через екологічну ситуацію його донька потрапила до лікарні.

Про це стало відомо у вівторок, 23 липня, під час громадських обговорень щодо неприємного запаху в Луцьку.

«Мене звати Олександр, я житель Луцька, маю дітей, проживаю в районі ЛПЗ. Луцьк — це місто, яке я любив та поважав, але яке втрачає для мене свою репутацію. Хто має нести відповідальність і хто компенсує усі реабілітації? В мене дитина нещодавно харкала кров’ю. Ми звернулись в лікарню, де виявили запалення легень. Ми це пов’язуємо конкретно з екологічною катастрофою. Пізніше я буду звертатись до своїх адвокатів для того, щоб подавати скарги. Але мій адвокат каже, що на сьогоднішній день немає суб’єкта, на якого можна подати до суду. Хто має бути цим суб’єктом? Міська рада, екологічна служба чи керівництво заводу, який на сьогодні стоїть основним підозрюваним в цьому смороді?», – звернувся  він до керівниці відділу екології міськради Оксани Тарабанюк.

Екологиня відповіла, що Луцька міська рада замовляла дослідження якості атмосферного повітря в місті і надала висновки. Вони можуть бути доказами в суді.

«Тобто, я можу подати на «БІО ПЕК», – поцікавився чоловік.

«Так,  можете», – відповіла Оксана Тарабанюк.

Читайте також: У наступному році у Луцьку проведуть екологічний аудит щодо забруднення повітря.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром