Як лучани у Франції святкували День Незалежності

24 Липня 2019, 09:43
3423

Народний аматорський духовий оркестр Палацу культури міста Луцька та народний ансамбль спортивного танцю «Троянда» Палацу учнівської молоді, виконавиця східних танців Анжеліка Арутюнян та соліст-акордеоніст Михайло Дудай були учасниками святкування Дня Незалежності Франції в місті Понт-сур-Сейн.

Як повідомили в Палаці культури, програма перебування була насиченою – ввечері та вдень паради вулицями міста, концерт у «Саду троянд» (в будинку для престарілих), два великі концерти на площі, яка названа на честь колишнього президента Франції Казимира Пер’єра. Ансамбль «Троянда» запалював публіку під час республіканського балу, а духовий оркестр зачаровував французів відомими творами українських та світових композиторів-класиків у церкві Сен Мартен, побудованій у ХVI ст.

Канкан, джайв, іспанський танець, вальс,бомболейо та багато інших танців були виконані танцюристами «Троянда» під акомпанемент духового оркестру.

Учасники колективів були вражені гостинністю громади Понт-сур-Сейна та щирою батьківською увагою мера – Мішеля Куніна, який більше 25 років керує містом, а також відвідали старовинне місто-музей Прованс, оглянули Париж пароплавом по річці Сена, зробили селфі біля Ейфелевої вежі, на Єлисейських полях, помилувались величним Нотр-Дам-де-Парі.

Довідка

Місто Понт-сур-Сейн відоме замком XVII ст., який був резиденцією матері Наполеона, тут похований колишній президент Казимир Пер’єр, проживав і творив відомий композитор Франціс Пулєнк та відбувся невдалий замах на Шарля де Голя. Мешканці цього міста вміють працювати, берегти пам’ятки природи, прикрашати оселі квітами та завжди щасливі і усміхнені від спілкування з українцями, бо кожен з них цікавиться і багато знає про Україну.

Читайте також: «Леді, прастітє», або як дівчині вижити в патрульній поліції





























 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром