Лише п’ята частина луцьких будинків мають лічильники тепла

20 Вересня 2015, 09:00
2073

Громадський активіст, член луцької «Самопомочі» Михайло Імберовський знає, як можна економити на «комуналці».

Свого часу у 2009 році разом із співмешканцями будинку, в якому він проживає, встановили прилад обліку тепла. Це дало змогу платити на майже 30% менше за цю комунальну послугу.

«На сьогоднішній день по Луцьку лише п’ята частина будинків обладнана приладами обліку тепла, і тут не платять за квадратні метри, а за фактично отримане тепло, згідно з показами лічильника. Я виступив з ідеєю і запропонував реалізувати такий інформаційний проект з практичними порадами для лучан, як встановити лічильник і що це дасть, яка буде економія коштів», – розповідає громадський активіст про початок своє ініціативи у Луцьку.

За словами Михайла Імберовського, резонанс від їхнього проекту був досить великий.

«Ми в офісі громадської організації консультували сотні людей на тиждень. Через місяців три цю ініціативу підхопила міська влада, бо побачила, що це цікаво і ефективно. Ми ж надрукували 20 тисяч листівок і розповсюдили їх по поштових скриньках лучан. На початку люди телефонували до нас масово у громадську приймальню, потім ми почали збирати по 20-30 людей і проводити такі інформаційні лекції», – пригадує Михайло Імберомський.

Тоді був розроблений алгоритм дій: від ініціативи мешканців – до запуску лічильника у будинку. Було проведено десятки будинкових зборів. Таким чином, у місті масово почали з’являтися теплові лічильники.

 

Коментарі
20 Вересня 2015, 13:48
де ж ти взявся.
21 Вересня 2015, 10:41
Вже люди на газ поставили безкоштовні лічильники, так зекономили що аж платять в 2 рази більше, переставайте на чужій біді піаритись.
21 Вересня 2015, 10:43
І ще чекаємо на ваш звіт де ви були останні 4 роки і що робили як громадський активіст во благо Лучан.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром