Втеча в’язня з лікарні в Луцьку загрожує обмеженням волі конвоїрам

23 Липня 2019, 23:06
2281

Луцька місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження про неналежне виконання інспектором сектору реагування патрульної поліції Луцького відділу поліції та начальником конвойного відділення Нацполіції службових обов’язків, що призвело до втечі ув’язненого, який перебував на лікуванні у Волинській обласній клінічній лікарні.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Зранку 22 липня 2019 року з лікувального закладу втік 30-річний громадянин, підозрюваний у вчиненні крадіжки, щодо якого судом було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Невдовзі втікача затримали та доставили у Луцький відділ поліції. Йому повідомлено про підозру у втечі з-під варти (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 393 КК України).

Зауважимо, що за вчинення такого злочину громадянину загрожує покарання аж до 5 років позбавлення волі.

Працівники поліції, які не забезпечили належної охорони ув’язненого, відповідатимуть за службову недбалість (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 367 КК України).

За вчинення такого кримінального правопорушення Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді штрафу від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: У центрі Луцька горів будинок

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром