Фестивальники на «Тарасі Бульбі» отруїлися шаурмою в підприємця з Луцька

23 Липня 2019, 17:42
фото ілюстративне 2128
фото ілюстративне

14 людей захворіло, отруївшись шаурмою на фестивалі «Тарас Бульба».

Власник «точки» – підприємець із Луцька, – повідомляють у прес-службі управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Так, 22 липня зареєстрували спалах кишкової інфекції серед гостей фестивалю «Тарас Бульба», який цими вихідними проходив у місті Дубно на стадіоні «Спартак». Всього захворіло 14 людей, із них 5 дітей віком до 18 років. 10 осіб, із них 3 дітей, були госпіталізовані в інфекційне відділення Дубенської лікарні, а 4 людей знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Постраждалі розповіли, що вони вживали різні страви, але всі їли шаурму, яку придбали в вагончику на території стадіону. Власник рухомої потужності – підприємець із Луцька, де проводить свою основну діяльність.

В установі провели позапланову перевірку рухомої потужності, під час якої встановили численні порушення законодавчих вимог. Підприємцю вручили припис та склали протокол.

Під час перевірки Держпродспоживслужба організувала проведення лабораторних досліджень: відібрала питну воду для мікробіологічного та санітарно-хімічного дослідження, 8 проб харчових продуктів, 20 змивів із поверхонь та об’єктів у приміщенні вагончика, обстежила на носійство кишкових інфекцій власника потужності та його працівницю.

Читайте також: У Луцьку поліція розслідує отруєння людей у піцерії

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024