У Кабміні обговорили вимоги луцьких активістів щодо автівок з іноземними номерами

19 Листопада 2016, 16:25
2415 Джерело: Розвиток громади

Представники державної влади пішли на діалог з активістами, які вимагають покращення умов ввезення автомобілів з-за кордону.

Нагадаємо, представники громадськості з Волинської, Львівської та Київської областей вирішили напрацювати зміни до митного кодексу, аби вирішити проблеми власників транспортних засобів з іноземною реєстрацією. У п’ятницю, 18 листопада, активісти організували мирну акцію протесту у селі Старовойтове Любомльського району.

19 листопада під час прес-конференції учасник акції, активіст Сергій Поха зауважив, що основними вимогами протестувальників є зниження акцизу на розмитнення автомобілів, облік транспортних засобів в Україні та відміна обов’язкового екологічного стандарту Євро-5 при розмитненні вживаних автівок.

В акції протесту брали участь переважно лучани та ковельчани, тобто ті, хто не користується правом на малий прикордонний рух.

«У той час, коли ми перекривали дорогу, так звані «контрабандисти» і «сигаретчики» полями об’їжджали перекриття, щоб дістатися до пункту пропуску «Ягодин». Дуже прикро, що вони до цього байдуже ставляться», – зазначив ще один учасник акції протесту Радим Романюк.

Метою протесту, за словами активістів, є не відстоювання інтересів окремих груп населення, а допомога усім громадянам, які хочуть користуватися доступними автомобілями. Адже не кожен охочий, до прикладу, може придбати собі автівку, яка відповідатиме стандарту Євро-5. А з 1 січня 2018 року уже хочуть ввести вимогу на розмитнення автомобілів екологічного стандарту Євро-6. Це означає, що автівка повинна бути виготовлена не пізніше 2015 року. Саме тому активісти вимагають дати можливість реєструвати транспорт і стандарту Євро-3 чи Євро-4.

Акції протесту з такими ж вимогами пройшли по всій Україні. У зв’язку з цим у Києві скликали позачергову комісію Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, де запропонували умовне часткове звільнення щодо сплати митних платежів на ввезення транспортних засобів на територію України.

«Довго тривала зустріч, але все-таки частково пішли людям на зустріч. Наші однодумці у Львові пропонують зробити платне ввезення транспортних засобів, що перебувають на іноземній реєстрації. Таким чином кожен, хто ввозить автомобіль, раз в рік сплачуватиме податок. Поки що це лише напрацювання. 22 листопада планують зустріч з прем’єр-міністром Гройсманом, якому запропонують чіткі пропозиції щодо використання іноземних транспортних засобів на території України», – повідомив Радим Романюк.

Наразі волинські активісти чекають результату діалогу представників державної влади з громадою, після чого прийматимуть міри щодо подальшого відстоювання прав власників авто на іноземній реєстрації.

Коментарі
20 Листопада 2016, 14:27
Примусити робити повну розтаможку,при поверненні машини в сроки згідно закону-гроші повертати за розтаможку,Коли сроки повернення машини порушені гроші за розтаможку не повертати -хай катається.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром