Луцькі школярі поїхали у Херфорд

19 Листопада 2016, 14:35
2717 Джерело: lutskrada.gov.ua

Школярі Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького  відвідають Середню загальноосвітню школу Фріденсталь у місті Херфорд в Німеччині.

У суботу, 19 листопада, 18 учнів 9 — 10 класів гімназії, що стали учасниками проекту «Осінній університет – обмін досвідом. Інформаційний місток розвитку дружніх стосунків Німеччини та України» поїхали до Німеччини з метою молодіжного обміну – повідомляє прес-служба Луцької міської ради. 

У дорозі їх супроводжуватимуть депутат міської ради Олександр Лазука та вчителі німецької мови. Головний партнер проекту – спілка «Мости дружби в Україну» (Край Ліппе, ФРН) за підтримки Міністерства закордонних справ ФРН.

Проводжали школярів до Німеччини заступник міського голови Андрій Киця, начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк, директор гімназії №4 Олександр Мишковець, а також їхні батьки та друзі.

Перед далекою дорогою школярів благословили священнослужителі, побажавши їм цікавої та змістовної подорожі. Звертаючись до дітей та їх батьків, Андрій Киця подякував усім, хто долучився до реалізації українсько-німецького проекту, та наголосив на важливості таких проектів.

«Сьогодні це дає нам можливість налагодити тісні дружні взаємини із європейською молоддю, стати ближчими до Європи та побудувати в Україні сильне європейське суспільство. Тож бажаю усім гарної та насиченої мадрівки», – сказав він.

Олександр Мишковець, побажавши своїм учням щасливої дороги, закликав їх нести українське слово, гордість та культуру одноліткам із Німеччини. Школярі перебуватимуть у Німеччині до 1 грудня.

Окрім цього, 23 листопада до Луцька прибудуть школярі із міста-побратима Волноваха, які гостюватимуть у родинах школярів, які поїхали до Німеччини. Вони відвідуватимуть гімназію №4, де матимуть змогу вивчати німецьку мову.

Проектом також передбачено створення інформаційного містка поміж партнерами, організація відеоконференцій та створення сайту, а також закупівля двох комп’ютерів для школярів із міста Волноваха. Реалізація подібних проектів сприятиме розбудові вільної думки у молоді, яка буде позбавлена впливу інформаційних пропаганд, нав’язаних різними державами та політиками, допоможе сформувати необхідні знання та навички про користування сучасними медійними засобами через транскордонну співпрацю.




1

1



1

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024