У Луцьку Музей Корсаків презентував грандіозне INTRO

22 Липня 2019, 21:26
Музей Корсаків 2036
Музей Корсаків

У Музеї сучасного мистецтва Корсаків відбулось масштабне відкриття унікального виставкового проекту «INTRO», у якому взяло участь близько 40 майстрів разом з їхніми кураторами.

Загалом, відкриття виставки зібрало сотні поціновувачів прекрасного, тут були і критики, і митці, художники, журналісти та просто ті, хто обожнює мистецтво.

Для відвідувачів музею були представлені проекти: «Рівновага», «Каліграфічні вправи», «Іконостас Карпат», «Мутації любові», «Приват», резиденція «Великий Перевіз», «Закон Паркінсона», «Рівновага» та «Земля». Кожен з них – окрема та особлива історія, яка розмовляє з глядачем.

Керуючий партнер Музею Корсаків Леся Корсак зауважила: «Цей проект – INTRO, наче запрошення, свого роду введення до розмов про сучасне українське мистецтво. Треба мати сміливість виставлятися поряд з багатьма митцями, бо видно буде слабшого…»

Як зазначив художник та координатор проекту Тарас Табака, це дійство є прикладом взаємодії автора та глядача через функцію куратора, котрому віддається ключова позиція, – від генерування концепції до її втілення з аналітичним та інтелектуальним оформленням.

Кураторка проектів Оксана Гаврош прокоментувала: «Сьогодні Харків, Львів, Київ, Закарпаття, Мукачево вітає лучан. Митці старались у своїх концепціях розкрити ідею, яку вони хотіли довести. Наша красномовна назва означає, що це лише вступ. Ми надіємось, що мету ви прочитаєте у наших роботах»

Виставка «INTRO» триватиме до 19 серпня.

Читайте такожЧому варто залишитися на ніч в арт-хостелі «Adrenalin»















 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром