Правоохоронці застерігають, як не стати жертвою торгівлі людьми

19 Вересня 2015, 13:50
3159

Як не потрапити у пастку злочинців.

Зважаючи на складну соціально-економічну ситуацію в державі, наші громадяни змушені шукати кращих заробітків, виїжджаючи за межі України. Розглядаючи пропозиції щодо працевлаштування за кордоном як чоловіки,  так і жінки можуть потрапити у пастку злочинців і стати жертвами торгівлі людьми, повідомляє сайт волинської міліції.

За такий злочин передбачена кримінальна відповідальність за ст.149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 15 років.

Саме поняття «торгівля людьми» – це не тільки сексуальна експлуатація, як це думають більшість громадян. Це і використання людини в порнобізнесі, примусова праця або примусове надання послуг, рабство, підневільний стан, залучення в боргову кабалу, вилучення органів, проведення дослідів над людиною без її згоди, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, примусова вагітність, втягнення у злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах, тощо.

«Жертвою торгівлі людьми можна стати не тільки за кордоном, але і на території України.  Як приклад, у 2015 році працівники нашого відділу задокументовали факт продажу матір’ю своєї малолітньої дитини. Луцьким міськрайонним судом матір дитини та її співучасника засуджено до 5 років позбавлення волі», –  розповів т .в. о. начальника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області Віктор Кравчук.

Тож якщо виникає підозра з приводу інформації щодо працевлаштування, розміщеної в оголошеннях, або вам стало відомо про факт торгівлі людьми, просимо телефонувати на номер гарячої лінії відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області 74-22-06 або 102.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром