Судитимуть екстрадованого з Російської Федерації волинянина

18 Листопада 2016, 16:43
1732 Джерело: ruwest.ru

Раніше судимий 26-річний мешканець села Тарасове Луцького району обвинувачується у вчиненні вимагання, незаконному позбавленні волі, незаконному заволодінні транспортним засобом та відкритому викраденні чужого майна.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Усі злочини молодик скоїв за попередньою змовою ще із п'ятьма особами, троє з яких так само уже були раніше судимі.

Зловмисники дізналися про наявність у 20-річного мешканця Ківерцівського району нового автомобіля «Опель» та значних коштів на платіжній картці. У ніч на 6 серпня 2014 року вони вислідкували його у розважальному комплексі «101 км», що в селі Піддубці Луцького району. Там потерпілого виманили за територію комплексу, змусили сісти у свій автомобіль та вивезли у безлюдне місце.

Злочинці били й залякували свою жертву, вимагаючи передати їм гроші та автомобіль.

Авто заляканий хлопець їм передав, картка ж була ним втрачена й потребувала відновлення. Для цього в банку була необхідна його особиста присутність. Відтак зловмисники не мали наміру відпускати потерпілого до моменту зняття грошей й тримали його в своєму авто аж до ранку. 

У подальшому, ще кілька днів, необхідних для відновлення платіжної картки, жертву утримували під наглядом у різних готельних номерах та квартирах у Луцьку.

Лише 12 серпня 2014 року, дізнавшись у банку про відсутність коштів на картці, зловмисники відпустили хлопця додому. Автомобіль продали, забравши з нього магнітолу, колонки й сабвуфер.

П’ятьох зловмисників правоохоронці затримали – кожного у свій час. Наразі усі вони уже засуджені за вчинення цих злочинів до різних мір покарання. 

26-річний мешканець Тарасового втік до Росії. Правоохоронні органи Російської Федерації затримали його наприкінці 2015 року у місті Лісосибірську Красноярського краю.

8 листопада 2016 року чоловіка доставили у Луцьке СІЗО. Невдовзі він постане перед судом, який і обере йому міру покарання.

Коментарі
19 Листопада 2016, 00:06
виставте його в зоопарку на тиждень
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром