Луцький активіст виграв суд у Волинської ОДА

18 Листопада 2016, 14:26
1911 Джерело: voladm.gov.ua

Активіст «Народного контролю» Михайло Шелеп оскаржив відмову Волинської ОДА у наданні інформації про те, хто саме отримав державні пенсії за особливі заслуги перед державою.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

17 листопада суддя Волинського окружного адміністративного суду повністю задовольнив адміністративний позов активіста.

«Шелеп виграв суд у Гунчика! Імена осіб, які отримали пенсії за особливі заслуги мають бути відкриті! Вітаю усіх тих, хто клопочеться за тим, щоб не давати чиновникам нічого ховати у тінь. Ми виграли перший раунд!, – йдеться у дописі.

Суд визнав протиправною відмову Волинської ОДА у наданні інформації на публічні запити Шелепа, надіслані ще у травні, у частині повних текстів розпоряджень голови ОДА «Про встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною».

Також суд зобов’язав Волинську ОДА надати достовірну, точну та повну інформацію на публічні запити активіста, у яких він просив надати інформацію, кому саме голова ОДА Володимир Гунчик встановив пенсії за особливі заслуги перед Україною.

«Звісно, в ОДА є ще можливість для оскарження постанови в апеляційному порядку і лише після цього постанова набере законної сили. Але читаючи мотиваційну частину постанови суду я схиляюсь до думки, що нічого у чиновників не вийде. Постанова написана гарно. Більше про те, що і чому я хотів, та як в ОДА опиралися моїм законним вимогам – напишу згодом у блозі», – зазначив Шелеп.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром