Як зустріли Юрія Моклицю на окрузі Петра Нестерука

19 Липня 2019, 16:55
Юрій Моклиця та Петро Нестерук 3308
Юрій Моклиця та Петро Нестерук

В один з останніх днів виборчої агітації кандидат у народні депутати України від «Європейської Солідарності» Юрій Моклиця зустрівся з лучанами на окрузі, яким опікується його колега по партії Петро Нестерук.

Зустріч відбулася 18 липня на дворі біля ДЮСШ №2.

Свій виступ Юрій Моклиця розпочав зі спогадів про дитинство, адже він ріс в дворах на проспекті Соборності. 

«Багато часу провів і у вашому районі, на Балці. Бачив як він змінювався», — мовив він. Опісля розповів про студентські роки та перші кроки у громадській діяльності, пригадав як в 2015 році його до своєї команди запросив міський голова Луцька Микола Романюк.

«Я погодився, адже це була чудова нагода реалізувати мої задуми і в сфері спорту, і в сфері екології», — додав він.

За словами Юрія Моклиці, робота в міській раді була не з простих, адже не завжди на зустріч йшли чиновники з різних відомств, та й з депутатами доводилося багато дискутувати. 

Опісля смерті Микола Романюка він не зрадив його та залишився у команді «Солідарності». Разом з колегами по політсилі пройшов президентську кампанію і тепер став одним з кандидатів від партії, яка змінила назву на «Європейську Солідарність» та суттєво оновила «обличчя».

«Я погоджуюся з програмою, з якою партія йде у Верховну Раду. Вона вказує чіткий напрямок руху до Європейського Союзу заради нашого доброботу та вступ до НАТО заради нашої безпеки. Думаю, в Луцьку такі прагнення лише підтримують», - мовив Юрій Моклиця.

Опісля слово взяв Петро Нестерук. Він пригадав, що в 2015 році коли став депутатом, то найбільшими проблемами були дороги і двори.

«Сьогодні завдяки команді Миколи Романюка, в яку входив і Юрій Моклиця, нам вдалося вирішити 90% цих проблем. Я підтримую Юру і закликаю вас його підтримати. Команда «Європейської Солідарності» продовжує роботу. Ви знаєте, що я відмовився від депутатського мандата, а замість мене депутатом стане Юрій. Я впевнений, що він дбатиме про наш округ не гірше за мене», — сказав Петро Нестерук.

Завершилася зустріч спілкуванням з мешканцями Балки, які мали чимало запитань, але найбільше стосувалися майбутнього парку 900-річчя Луцька та облаштування ділянки Сапалаївки біля будівлі Держархіву. 

На першу частину відповідь дав Юрій Моклиця, який нагадав, що нині розроблені декілька проектів реконструкції парку, але, на його думку, потрібно зберегти парк як зону для відпочинку. «Тобто дерева, лавки та ліхтарі. Він не має стати розважальним об'єктом», - додав він. Також Юрій Моклиця виступив проти забудови парку та зауважив, що майбутнє парку лише в руках жителів Балки і все залежить від їхній активності та небайдужості.

Щодо облаштування Сапалаївки відповідав Петро Нестерук. Він розповів, що відповідні роботи планує провести меценат Андрій Покровський, а проекти облаштування ділянки можна знайти в інтернеті.

1

1

1



 

27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024