У змаганнях вальників лісу на Волині вшосте переміг Віталій Крисак

19 Липня 2019, 13:28
3178

У селі Залізниця Любешівського району відбулися XXII змагання серед вальників лісу.

Участь в масштабному дійстві, яке влаштували 18 липня, взяли працівники лісгоспів усієї області.

Як розповіли організатори, мета заходу – вдосконалення майстерності, підвищення професійного рівня та пропагування досвіду кращих вальників лісу галузі.

«22 роки, вважаю, – достойний термін, але відточення своїх вмінь вальниками ніколи не втратить своєї актуальності, бо цей вид робіт у лісі є одним із найбільш небезпечних. Бажаю, аби й надалі Волинь славилася у всіх галузях лісового господарства», – зазначив голова Волинської обласної організації Товариства лісівників України Борис Бабеляс.

Також до вітального слова запросили голову обласної організації профспілки працівників лісового господарства Павла Матіюка.

«Майже всі роки я присутній на цих змаганнях. Від вашої спеціальності залежить як працює лісгосп та які у нього фінансові статки. На вас сьогодні приємно дивитися, пам’ятаю, як ви були екіпіровані кілька років тому, на яких бензопилах ви тоді працювали, ви позичали один в одного рукавиці, аби вийти на змагання», – сказав він.

Опісля співочих вітань любешівського колективу розпочалися змагання.

Серед видів робіт, які мали пройти учасники на час, – спилювання гілок та сучків, підготовка безмоторної пилки до роботи, розкряжування комбінованим різом та точне розпилювання; на точність – звалювання лісу.

Переможців змагань нагороджували грамотами та грошовими преміями. За перше місце – 15 000 гривень, за друге 12 000, а за третє – 9 000.

Вшосте переможцем цих змагань став Віталій Крисак (ДП «Городоцьке ЛГ»), другу сходинку зайняв Віталій Шевчук (ДП «Ківерцівське ЛГ») та третю – Андрій Богданюк (ДП «Турійське ЛГ»).

До слова, на заході лісівники вже традиційно пригощали гостей смачним кулішем, а майстер зі Старої Вижівки Ілля Липка протягом змагань із звичайного стовбура дерева створив скульптуру.

Насамкінець спонсори змагань нагородили учасників подарунками.

Яким було дійство – дивіться у фоторепортажі від «Район.Луцьк».






















































Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024