Центральний парк: екскурсія недобудованим зоопарком

18 Вересня 2015, 18:07
2309

Завдяки програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна у Луцькому зоопарку майже добудували два нові містечка для тварин.

Сьогодні, 18 вересня, у міському зоопарку презентували оновлену територію та розповіли, яким невдовзі стане місце проживання тварин.

Загалом територія зоопарку займає 4 гектари, проте досі не всю площу використовували за призначенням.

«Раніше використовували тільки половину території, наразі освоєно 3,5 гектарів», – розповіла директор Луцького зоопарку Людмила Денисенко.

Загалом на проект розбудови зоопарку у рамках програми транскордонного співробітництва було виділено 1,5 мільйона євро.

«За ці гроші спочатку ми запланували менше робіт, проте у зв’язку з тим, що курс євро зріс у два рази, обсяг робіт став більш доступним. Тому ми запропонували нашим кураторам з Варшави, що зробимо більше, аніж планували, купимо більше обладнання. Зараз триває процес погодження цих пропозиці. Думаю, що всі вони будуть прийняті, оскільки є практичними кроками до досягнення основної мети нашого проекту. А це популяризації проекту і збільшення надходжень від туризму, створення нових робочих місць та покращення соціального становища людей», – розповідає координатор проекту Олександр Ковальський.

Наразі нові помешкання для тварин ще добудовуються.

Близько одного гектара займає нове «Містечко для левів». Відтепер тварини зможуть перебувати там навіть взимку, бо вольєр розрахований на будь-яку пору року. Вийшовши з приміщення на обгороджену високим парканом територію, тварини почуватимуться комфортно, оскільки стіни розмалювали у кольори, які леви могли б бачити у савані. Вольєрзробили універсальним, з двома незалежними один від одного виходами,  аби у подальшому туди окрім левів можна було поселити і тигрів.

Ведмедям нова домівка також сподобається, адже тепер у них буде власний басейн.

«У новому вольєрі полишали дерева, які розташовані на безпечній відстані від паркану, щоб тварини не змогли вибратися на територію. Та й вибирали дерева такі, що не зможуть витримати 350-кілограмового ведмедя. Перший проект робився для двох тварин, проте отримавши неочікуване поповнення, вирішили розширити приміщення та доробили ще один павільйон, щоб обидві пари ведмедів мали, де жити», – розповіла Людмила Денисенко.

Потурбувалися у зоопарку і про відвідувачів. Вони ходитимуть по вимощених доріжках, а на тварин зможуть дивитися не крізь ґрати, а через надміцне скло завтовшки чотири сантиметри.

Подивитися на зроблені роботи приїхали також члени технічного секретаріату зі Львова – Ольга Парасоцька та Василь Хім'як, а також Луцький міський голова Микола Романюк.

Гостям зі Львова зоопарк сподобався, то ж вони запросили лучан до подальшої співпраці.

«Ми зі здивуванням ознайомилися з ідеєю проекту та дізналися, що у Луцьку є зоопарк. Завжди будемо раді приїхати та підтримати й інші проекти, незважаючи на сферу, якої вони стосуватимуться», – сказав на завершення Василь Хім'як.

У кінці жовтня усі роботи будуть завершені і лучани зможуть побачити два ексклюзивні містечка. 

Софія СІЧКУН































 

Коментарі
18 Вересня 2015, 22:07
Це ,звичайно, не мерський передвиборний піар?*Повсякденна робота,турбота про людей,тварин*.Зрозуміло?.Добре було б ще побачити кошторис,і,добре б теж-до виборів!
18 Вересня 2015, 22:57
Буваємо в зоопарку регулярно. І дійсно він стає кращим. Немає того смороду, все чисто і акуратно, цікаво і гарно. і думаю, шо особливої заслуги мера в цьому всьому немає. Виключно колектив і керівник стараються. А мер так, перед виборами зайшов подивитися, так сказать, проконтролювати вже практично закінчення робіт.
18 Вересня 2015, 23:58
а люди без води
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром