На «Ягодині» іноземцям презентували Інтелектуальну систему керування рухом автомобілів

18 Липня 2019, 14:49
МПП «Ягодин» 2160
МПП «Ягодин»

У міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» працює група європейських радників високого рівня.

Мета візиту – ознайомлення  з роботою, технічним та технологічним оснащенням, рівнями синхронності процедур прикордонного та митного контролів, взаємодії з суміжною стороною, - повідомили у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Детальні відповіді на такі питання необхідні у рамках опрацювання проекту Стратегії інтегрованого управління кордонами України, у якій митний пост Ягодин має вагоме значення як один із найпотужніших коридорів вантажного автомобільного сполучення з Європою.

Щодо практичних пропозицій Волинської митниці ДФС, презентовано Інтелектуальну систему керування рухом автомобілів в МАПП «Ягодин», ініціатива створення якої належить колишньому начальнику Волинської митниці Віктору Кривіцькому. Система покликана оптимізувати роботу пункту пропуску, аби позбутися морально застарілих технологічних рішень, що ґрунтуються  на ручному режимі внесення інформації та її паперових носіях.

Автоматизація і максимальне уникнення людського фактору в процесах переміщення автомобілів та товарів через пункт пропуску, який буде керуватися електронною системою шлагбаумів з підсистемами відеоконтролю та зчитування номерних знаків і документів, забезпечить ритмічність роботи в зоні прикордонно-митного контролю. 

 

Довідка

Нова Стратегія інтегрованого управління кордонами України розробляється Кабінетом Міністрів України із залученням групи європейських радників. До міжвідомчої робочої групи, яку очолює Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, входять фахівці Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ, Міністерства інфраструктури, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби та інші.

Під час крайнього засідання цієї групи у червні цього року член групи радників ЄС, екс-генеральний директор Державної митної служби Литовської Республіки Арунас Адоменас зауважив, що в деяких аспектах розроблений в Україні проект Стратегії є кращим за аналогічні документи країн Євросоюзу, а голова робочої групи Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що «зараз важливим є вийти на ухвалення документа і на те, щоб ми могли спільно з партнерами працювати уже над втіленням цієї стратегії в життя».

Після офіційного затвердження Кабінетом Міністрів України цієї Стратегії співпраця з європейськими радниками буде продовжена: проект аналізуватиме бізнес-процеси стосовно інтегрованого управління кордонами, вивчатиме пріоритетні пропускні пункти, які будуть предметами окремих пілотних проектів міжнародної технічної допомоги. 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024