«Луцькводоканал» хоче відкрити кредитну лінію на три мільйони

17 Листопада 2016, 13:03
1783 Джерело: volynnews.com

На листопадовій сесії міськради депутати мають вирішити, чи давати дозвіл КП «Луцькводоканал» на відкриття кредитної лінії.

Комунальне підприємство планує відкрити кредитну лінію в банківських установах на загальну суму 3 мільйони гривень, – розповів виданню Конкурент директор «Луцькводоканалу» Іван Корчук.

У проекті, який розглядатимуть на сесії міськради, зазначено, що необхідність прийняття рішення викликана потребою підприємства у поповненні обігових коштів.

На сьогодні у КП «Луцькводоканал» склалась критична ситуація: чинні тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення не відповідають фактичній собівартості. Так, станом на 1 жовтня 2016 року різниця в тарифах за період 2015-2016 років склала 10125,7 тисяч гривень, зокрема за 10 місяців 2016 року – 4523,0 тисяч гривень.

«Рівень відшкодування населенням реальної вартості послуг за дев’ять місяців 2016 року з водопостачання становить 93%, з водовідведення – 91,4%. Як наслідок – погіршення фінансового стану підприємства, що призводить до нестачі обігових коштів та нарощення збитковості підприємства», – йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення.

Іван Корчук розповів, що на підприємстві закінчився термін дії попередньої кредитної лінії на 5 мільйонів гривень, якою користувались частково і брали незначні суми.

Нині на підприємстві немає жодних кредитів. Однак нова кредитна лінія «Луцькводоканалу» потрібна для своєрідної страховки.

«Для чого треба? Ну от якщо будуть проблеми із фінансуванням того чи іншого заходу, то можна взяти кошти із кредиту. Це для підтримки роботи підприємства. Думаю, депутати проголосують, бо ми ж не беремо кредит під конкретний об'єкт. Це просто для організації роботи підприємства. Можливо, десь виникне проблема із зарплатами чи з розрахунком за електроенергію. Якщо все буде добре, то можемо і не скористатись цим кредитом, але дозвіл нехай буде», – пояснив Іван Корчук.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром