Зареєстрували петицію до Зеленського, щоб він допоміг подолати сморід у Луцьку

18 Липня 2019, 12:55
Сморід 4094
Сморід

На сайті електронних петицій до Президента України Володимира Зеленського зареєстрували звернення щодо проблеми смороду в Луцьку.

Документ має назву «Запобігання екологічній катострофі в м. Луцьку та на прилеглих територіях».

«В м. Луцьку та на прилеглих територіях склалася катострофічна ситуація зі станом повітря. Вміст аміаку, сірководню, оцтової кислоти місцями в десятки разів перевищує допустимі норми. Періодично, а місцями постійно, відчуваються неприємні запахи, характерні для зазначених речовин. Проблема зявилася ще в 2016 році і набула небезпечного масштабу в червні 2019 року», - пише автор Олександр Герасимчук.

Він додає, що причини забруднення повітря достовірно не встановлені на даний час. Їх пов'язують з діяльністю заводу з виробництва біоетанолу «Біо пек» та зливанням мелясної барди на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу.

«Звинувачують також інші підприємства, окремих мешканців, застарілі очистні каналізаційні споруди. Проблема системно не вирішується, а лише епізодично вживаються якісь заходи. Розумію, що вирішення проблем такого масштабу повинно здійснюватись на регіональному рівні і не відноситься до компетенції президента. Але, в умовах сучасної України, втручання вищого керівництва держави може значно прискорити виявлення причин забруднення, усунення його наслідків, встановлення та притягнення до відповідальності винних, а отже сприятиме збереженню здоров'я мешканців м. Луцька та прилеглих територій», - завершив звернення чоловік.

Читайте також: Міськрада запевняє, що у Луцьку стало менше смердіти

Коментарі
18 Липня 2019, 16:37
Поява такої петиції тільки підтверджує безпорадність місцевого керівництва.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром