За вечір у Луцьку піймали трьох п'яних водіїв

17 Листопада 2016, 09:21
1689 Джерело: facebook.com

У середу, 16 листопада, близько 19:00, екіпаж, який завершував оформлення ДТП, помітив автомобіль Санг Йонг, що виїхав з території заводу на вулиці Ківерцівській і здійснив наїзд на ВАЗ, припаркований обабіч дороги.

Про це повідомляють у прес-службі патрульної поліції.

Патрульні зупинили водія легковика. Той мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, однак на співпрацю з інспекторами не йшов. Чоловік відмовлявся сідати в службовий автомобіль та проходити огляд на стан сп’яніння, говорив, що він не керував автомобілем і поводився агресивно.

Врешті, чоловіка таки доставили у наркодиспансер, де він відмовився проходити перевірку. У висновку лікаря-нарколога зроблений запис про відмову від проходження огляду на стан сп'яніння, але замість відмітки про наявні ознаки сп'яніння стоїть прочерк. Акт огляду, в якому і повинні бути зроблені відповідні записи, лікар також відмовився надати, повідомивши, що пред’явить його в судове засідання по запиту.

У міськвідділку, куди після цього доставили порушника, водій здійснив ряд дзвінків, у тому числі, керівництву ГУ Національної поліції в області. На місце події прибув і начальник Управління патрульної поліції у місті Луцьку Олександр Вовченко, який контролював, щоб на патрульних не чинився тиск з боку посадовців.

На водія склали протокол затримання, протоколи за ст. 124 (порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів), ст. 130 (керування в стані алкогольного спяніння), ст. 185 (злісна непокора працівнику поліції) КУпАП.

А близько півночі інший екіпаж помітив Ніссан Мікра, що проїхав на заборонний знак світлофора. Патрульні вирушили за ним, однак водій не зупинявся, а продовжував рух. Утікав він вулицями Набережна, Франка, Шевченка, проспектом Перемоги. Врешті, його заблокували і затримали на проспекті Грушевського.

У наркодиспансері перевірка на алкотесті показала 0,68 проміле. Чоловік також забажав здати кров на перевірку.

Патрульні склали три протоколи на порушника: за керування в стані сп’яніння (ст. 130), злісну непокору (ст. 185) та за невиконання вимог про зупинку (ст. 122-2) КУпАП.

Ще один затриманий нетверезий водій ВАЗ взагалі не мав при собі документів на автомобіль. Посвідчення водія у нього вилучили на три роки, оскільки його вже тричі затримували нетверезим за кермом. 

Цього, четвертого разу, перевірка показала 0,77 проміле алкоголю – і знову відповідний протокол. Його автівку евакуювали.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром