Зручності для іноземців: у луцькому ЦНАПі консультуватимуть закордонних гостей

18 Вересня 2015, 16:25
1562

У центрі надання адміністративних послуг відбулося відкриття інформаційно-консультаційного пункту, де іноземцям допомагатимуть вирішувати адміністративні питання.

Презентація пункту відбулася сьогодні, 18 вересня, в рамках реалізації проекту «Покращення надання адміністративних послуг населенню транскордонних регіонів шляхом створення мережі центрів надання адміністративних послуг та розвитку співпраці Луцького ЦНАПу, Івано-Франківського ЦНАПу та Люблінського Бюро обслуговування мешканців».

На дійство приїхали представники Руспубліки Польща, зокрема Анна Ястшебська, керуюча справами міжнародних проектів, а також керуючий справами виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Андрій Лис та голова ВОГО «Фонд місцевого розвитку» Петро Верзун. Відвідав відкриття і Луцький міський голова Микола Романюк.

Спершу директор ЦНАПу Лариса Карп’як провела для гостей коротку екскурсію приміщенням. Інформаційно-консультативний пункт відкрили на першому поверсі. Тож саме там і зібралися гості, щоб обговорити можливості, які отримають іноземці.

Мер Луцька привітав присутніх і подякував усім, хто причетний до реалізації проекту.

«Наш Центр надання адміністративних послуг пропонує найбільше послуг, порівняно з іншими такими центрами в Україні. Тому дуже добре, що Луцьк став пілотним у цьому проекті з української сторони», – сказав Микола Романюк.

Директор ЦНАПу зауважила, що у рамках проекту центр мав можливість значно покращити свою матеріальну базу і тепер надаватиме допомогу не лише жителям України.

«До нас досить часто звертаються жителі інших країн, які хочуть зареєструвати бізнес, статутний капітал чи оформити право власності на новопридбане житло в Луцьку. Тому у цих справах їм тепер допомагатиме інформаційний центр», – розповіла Лариса Карп’як.

Консультувати іноземців зможуть трьома іноземними мовами: англійською, польською та російською. У центрі також надаватимуть і ту інформацію, яка безпосередньо адміністративних послуг не стосується. Закордонних гостей інформуватимуть, де у місті можна орендувати житло і автомобіль, як потрапити на консультацію до лікарні чи де краще придбати одяг.

Оксана ВЛАСЮК








 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024