Які успіхи в роботі митного посту «Ягодин» за перше півріччя 2019 року

16 Липня 2019, 16:31
2648

На митному пості «Ягодин» за перше півріччя 2019 року стягнули більше 2,6 мільярдів гривень митних платежів.

Про це стало відомо 16 липня під час наради Волинської митниці ДФС про результати роботи за перше півріччя 2019 року.

За словами начальника митного посту Олександра Оникійчука, у першому півріччі на «Ягодині» стягнули на 583 мільйона гривень більше, ніж за аналогічний період у минулому році.

Щодоби через пункт пропуску проїжджає близько трьох тисяч громадян, понад півтори тисячі легкових автомобілів, близько 900 вантажних та 70 автобусів. Основними бюджетоформуючими товарами є автомобілі, комбайни, трактори й ескаватори. Сума сплачених митних платежів збільшилася з 15 мільйонів гривень до 22 мільйонів.

За перше півріччя митники склали 1121 протокол про порушення митних правил на загальну суму 1,7 мільйона гривень. Предметами порушень митних правил були продовольчі й промислові товари, валюта, культурні цінності, порушення терміну транзиту і порушення терміну тимчасового ввезення. Як зазначив Оникійчук, серед проблем є ефективність митних оглядів.

«Якщо нема ефективності, треба повідомляти правоохоронним органам. Ви повинні спільно вирішити цю проблему, проаналізувати її», - сказав в.о. начальник Волинської митниці ДФС Андрій Войцещук.

За півроку на митний пост «Ягодин» надійшло 156 скарг через черги. Войцещук також наголосив на питанні санітарно-гігієнічні норми – щодо побудови комунікацій та привабливості українських пунктів пропуску.

«Мені, наприклад, соромно, чому не можуть прибрати сміття. Що ми говоримо про електронні талони, якщо ми не можемо прибрати сміття біля пунктів пропуску. Якщо є співпраця з громадами, то це питання має бути вирішене», - додав в.о. начальник Волинської митниці ДФС. Андрій Войцещук резюмував, що для ефективної роботи митного поста потрібно прискорити оформлення і пропуск товарів, речей і людей, боротися з порушеннями митних правил та побудувати механізм щодо прискорення пропуску та визначення порушників.

Читайте також: Волинська митниця збільшила відрахування до бюджету в понад три рази

16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром