Шопена: що у Палаці учнівської молоді зробили за 5 мільйонів гривень

18 Вересня 2015, 15:32
4250

У липні цього року розпочався ремонт Палацу учнівської молоді, а вже у жовтні роботи з оновлення приміщення планують повністю завершити.

Розмови про ремонт продовжувалися протягом трьох років. Приміщення давно потребувало капітального ремонту, але грошей у бюджеті на це так і не знаходилося.

Стара підлога з дірками вже давненько загрожувала учням: вони ризикували застрягнути між дошками під час танцю, а стеля в будь-який момент могла посипатися на голову дітлахам. Щоб дати палацу нове життя, а дітям можливість навчатися у комфортних умовах, в травні цього року міська влада вирішила виділити гроші на ремонт палацу.

За словами заступника директора з адміністративно-господарської роботи Юрія Оніщука, наразі всі основні будівельні роботи вже зроблені.

Весь ремонт контролює і виконує ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536», яке виграло тендер на 4 657 197,05 гривень для цілковитого оновлення корпусу №2 та утеплення корпусу №1.

Фасад обох корпусів облаштовують 10-ти сантиметровим шаром мінеральної вати, що допоможе в холодну пору року економити на кошти, які витрачатимуться на опалення. Тепер приміщення краще зберігатиме тепло.  

Крім фасадних оновлень, невеличкий ремонт вдалося зробити і всередині першого корпусу. Його завершили ще до вересня.

«В першому корпусі здійснили поточний ремонт. Ми його робимо кожного літа своїми силами і в основному за рахунок батьків», – розповідає заступник директора.

А от до відновлення другого корпусу підійшли більш ґрунтовно.Окрім фасаду замінили також старий дах, а на вході поклали нову плитку. У самому приміщенні повставляли двері та вікна, облаштували світильники, порівняли та побілили стіни. На підлозі тепер буде новий лінолеум і паркет. Особливо керівництво палацу пишається підлогою у глядацькому залі, тому, аби не зіпсувати новенький ковралін, працівники босоніж завершують роботи.

Щоб глядачам на концертах було не тільки цікаво, а й зручно, у тому ж залі вже незабаром встановлять нові комфортні крісла.

У класних кімнатах другого корпусу, аби дітям було де навчатися, ремонт завершили також ще до кінця вересня. Щоправда, наразі деякі незручності змушені терпіти хореографічні колективи, бо велика сцена у глядацькому залі ще ремонтується.

Проте, незважаючи на чималеньку суму, оновити корпус повністю так і не вдасться.

«Коштів до кінця ремонту не вистачає, а можна було б багато чого ще зробити. Приміром, деякі маленькі кімнатки – роздягалка під сценою і коридорчик, що веде до сцени. Їх треба також омолодити, але поки що немає на це грошей», – розповідає Юрій Оніщук.

Керівництво «Луцьксантехмонтаж» все ж пообіцяло у разі економії коштів «облагородити» і ці кімнати. 









 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром