У Луцьку літо закриють джазовим фестивалем

16 Липня 2019, 13:56
2030

У Луцьку відбудеться ХІІ Міжнародний джазовий фестиваль «ART JAZZ 2019».

Про це у вівторок, 16 липня, повідомили організатори заходу.

За словами одного з організаторів Віктора Грисюка, фестиваль відбудеться 30-31 серпня на території Луцького замку. Хедлайнерами «ART JAZZ 2019» стануть зірки джазу світового рівня.

«Цьогорічний фестиваль буде особливим. Кожного року ми намагаємось підняти планку вище. Цьогоріч до нас приїдуть легендарні хедлайнери —  Рей Браун-молодший та нова зірка європейського джазу Грегорі Бойд. Останній виконавець —це авторська сучасна музика. Ми хочемо, щоб кожного року на фестивалі було щось нове, щоб показати Луцьку, що таке світовий сучасний джаз», — зазначив Віктор Грисюк.

Також додав, що пізніше вони оголосять про інші колектити, котрі також виступлять на сцені  «ART JAZZ 2019».

Ведуча заходу Наталка Войтович розповіла, що такі фестивалі є корисними для розвитку міста. Однак їх організація — це справжній альтруїзм.

«Років з десять я є ведучою джазових фестивалів. Коли я дивлюсь на людей, замок Любарта та слухаю джаз, то маю відчуття, шо я в Європі. Така крута атмосфера може бути в Луцьку, що словами не передати. Треба обов’язково всім приходити. Хоча, організовувати такі фестивалі — то альтруїзм. Але такі заходи потрібні, щоб лучани розвивались та ставали більш освіченими музично та творчо», — зазначила ведуча.

 

Джазова співачка Руслана Моклиця зауважила, що рівень українських джазових гуртів не гірший, ніж в їхніх закордонних колег.

«Українські колективи, які будуть представлені на «ART JAZZ 2019» не є гіршими, чим закордонні. Вони також гастролюють світом і нічим не гірші за іноземних колег. Фестиваль кожного року розвивається, і мені здається, що в нас не виступали лише музиканти із Зімбабве. А так, то вже майже всі були. Навіть з Австралії. В нас збільшується команда, а значить — будемо втілювати більше креативних людей», — розповіла дівчина.

Віктор Грисюк додав, що девізом фестивалю є «Поважай себе – слухай джаз».

«Наш фестивла має також соціальне значення. Ми даємо альтернативу сірим будням. Бо наш фестиваль — це якісна та хороша музика світового рівня. Завдяки джазу Луцьк є на світовій мапі. Бо музиканти, які до нас приїжджали, будуть розповідати про наше місто скрізь. І вони рекомендують нас у всьому світі», — зазначив чоловік.

Також організатори повідомили, що запрошують у свою команду волонтерів, котрі допоможуть із організацією заходу та облаштуванням музикантів.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром