Відзначення визволення Луцька від фашистів прирівняли до анексії Криму

16 Листопада 2016, 14:04
3389 Джерело: rda.kh.gov.ua

Член виконавчого комітету Михайло Щур вважає, що святкування визволення України, Волині та Луцька від фашистських загарбників є недоречним.

Про це він заявив під час засідання виконавчого комітету у середу, 16 листопада.

Начальник відділу зв’язків з громадськістю Олена Макарова представила Програму фінансування заходів державного, обласного, місцевого значення у місті Луцьку на 2017 рік. Вона зауважила, що бюджет програми становить 800 тисяч гривень.

Проте член виконавчого комітету Михайло Щур поцікавився, чому у програмі є чотири ідентичних заходи – вшанування пам’яті жертв Другої світової війни. Олена Макарова пояснила, що раніше то були різні заходи – День визволення Луцька (2 лютого), День визволення Волині (21 липня), День визволення України (28 жовтня) та День вшанування пам’яті жертв війни. Згодом вирішили, що доцільніше свята перейменувати.

Михайло Щур зазначив, що на його думку, такі відзначення недоцільні, бо вхід радянських військ можна прирівняти з захопленням Донбасу та анексією Криму.

«Ви знаєте, в мене дежавю. Ми говоримо, що ми відзначаємо свято визволення від окупантів і не розуміємо, що відбувається на сході. Ми говоримо, що тоді до нас прийшли визволителі, вони ж по логіці зараз визволяють Донбас. Ми протягом років називали то визволенням. Святкувати визволення Луцька, Волині і України, то те саме, що б почали святкувати визволення Донбасу, чи анексію Криму», – обурився Михайло Щур.

На його думку, доцільно залишити тільки відзначення пам’яті загиблих у Другій світовій війні в травні, а решту дат виключити з переліку.

Натомість Тарас Яковлев зауважив, що не вбачає конфлікту у тому, щоб і у решту дат прийти до Меморіалу та покласти квіти загиблим на війні. Відтак пропозицію залишити в переліку лише один пункт про вшанування пам’яті жертв війни, а інші три виключити, члени виконкому не підтримали.

Коментарі
16 Листопада 2016, 16:20
А на хр...на тоді бред якогось дебільного Щура писати для нормальних людей ????
16 Листопада 2016, 22:28
...і прізвище у даного "члена" відповідне!..
17 Листопада 2016, 00:42
А чому не написали про те, як член виконкому М. Щур говорив про необхідність відвідання Меморіалу 8-го травня й вшанування всіх загиблих в тій страшній війні, чому вирвана цитата із контексту? Чому слова про жертв страшних режимів не цитують?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39