Дороги та освіта – що турбує мешканців села Садів

16 Липня 2019, 13:37
2613

Дороги, недостатнє фінансування освітньої галузі та майбутнє країни – те, що чи не найбільше турбує мешканців села Садів Луцького району. Із ними зустрівся депутат обласної ради і кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» Вячеслав Рубльов.

Садівці поділилися із депутатом наболілими проблемами. Насамперед – станом дороги, яка сполучає їхнє село із Торчином, де знаходиться центр новоствореної ОТГ. Учителі непокояться, що через суцільні вибоїни маршрутка часто виходить із ладу. Мовляв, перевізник може відмовитися робити рейси у Садів.

Ще одна проблема – недостатнє фінансування освітньої галузі, яке стало відчутним після створення Торчинської ОТГ. Адже утримання закладів освіти лягло на плечі об’єднаної громади. Особливо це стосується нової української школи, адже закон ставить перед учителями початкової ланки конкретні вимоги до облаштування освітнього простору. Це і нові парти, і яскраві ігрові зони, і роздаткові матеріали. Однак держава виділяє лише половину коштів на ці потреби.

«Команда партії «Слуга народу» має намір змінити країну. Ми не маємо права проґавити ще 5 років і позбавити своїх дітей майбутнього. Українці мають жити і працювати на рідній землі. Отримувати гідні зарплати і пенсії. Для цього нардепи мають працювати у парламенті і на виборчих округах, а не вирішувати свої бізнесові інтереси, прикриваючись недоторканістю. Держава має давати громадянам не позички, а бізнес-кредити під 3% підприємцям, які будуть розвиватися. А то зараз така ситуація, що діти ще ростуть, а вже мають борги перед державою.

Як кандидат у депутати до Верховної ради я маю достойні приклади і  буду переймати у них гарний досвід. Депутат повинен спілкуватися з виборцями, бо зі столиці їхніх проблем не видно. Навіть із Луцька не видно», - підкреслив Вячеслав Рубльов.

Він зазначає: у Президента зв’язані руки. Усі його ініціативи блокує Верховна Рада, тому щоб розпочати курс на зміни, потрібна пропрезидентська більшість у парламенті, яка працюватиме на благо українців. Бо Президент змінився, а люди на місцях живуть по старій системі і на виборах перемагають ті, у кого товщі портфелі і потім щезають на 5 років. Такого допустити не можна.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром