Волинський центр зайнятості готує студентів до дорослого життя

16 Листопада 2016, 13:15
2705

Волинський обласний центр зайнятості та центр кар’єри влаштували для студентів ЛНТУ вікторину, щоб розповісти про можливості працевлаштування у Луцьку.

Захід з тематичною назвою «Чи знаєте ви, що…» відбувся у вівторок, 15 листопада, у Луцькому національному технічному університеті.

Свої знання про ринок праці, луцьких роботодавців та успішні міські підприємства продемонстрували три команди студентів. Змагалися у вікторині студенти з факультету будівництва і дизайну, факультету бізнесу і технологічного факультету.

Командам представили блок питань про міські компанії, комунальні підприємства та затребувані професії сьогодення. Знайти правильну відповідь учасники вікторини мали якнайшвидше, адже бали за відповідь отримувала та команда, котра відповідала першою.

Як виявилося, студенти ЛНТУ добре знають, скільки працівників потрібно для випікання хліба на ПАТ «Теремно Хліб», як багато необхідно цегли для будівництва дев’ятиповерхівки та хто у місті відповідає за його озеленення. А ще молоді люди без вагань можуть розповісти про те, чим займаються хедхантери, та хто такі SEO-спеціалісти.


Перемогли у вікторині студенти з факультету бізнесу. Друге почесне місце виборола команда технічного факультету, а останнє зайняла команда будівництва та дизайну. Всі учасники отримати цінні призи від організаторів дійства.

Переможці кажуть, що знання, отриманні на вікторині є важливими в пошуках роботи та допомагають зорієнтуватися у тому, які міські компанії готові прийняти на роботу молодих спеціалістів.

«Цікава була вікторина, цікаво перевірити те, наскільки добре знаємо власне місто і підприємства, на яких можна офіційно отримати роботу», – зазначила учасниця вікторини з команди переможців Новік Наталія.

Задоволеними лишилися і учасники команд, які перше місце не вибороли. Студенти переконанні, що такі заходи принесуть їм чимало користі.

«Добре що влаштували такий захід, було пізнавально, ми перевірили, що знаємо про міські підприємства та про ринок праці у місті. Нам показали, що у Луцьку є робота, є де працевлаштуватися і місце для молоді тут знайдеться», – зазначила студентка технічного факультету Марина Домбровська.  


Організатори пояснюють, що одне з завдань Центру зайнятості - допомогти молоді реалізувати себе після закінчення навчального закладу. Директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук розповідає, що таким чином намагаються підготувати молоде покоління до дорослого життя. А найкращий спосіб представити багато інформації – подати її у цікавій інтерпретації.

«Хочу сказати,  що така форма вікторини дозволяє представити дуже багато інформації. І що важливо – відірвати студентів від екранів комп’ютерів, від Інтернету. Зазвичай такі заходи проходять емоційно, а це означає, що інформація залишиться у пам’яті студентів. Основна наша мета – дати зрозуміти студентам, що вони виходять у доросле життя, яке також цікаве і романтичне», – зауважила Раїса Кучмук.

Цікаво, що суддями на вікторині були потенційні роботодавці – представники луцьких підприємств. Вони стверджують, що знаннями молоді задоволені і будуть раді, якщо такі спеціалісти поповнять ряди їх персоналу. Зокрема заступник комерційного директора «Волиньспецторг» Людмила Степанян говорить, що підприємство залюбки влаштовує екскурсії для потенційних працівників та показує, що двері для тих, хто готовий працювати, відчинені завжди.

«Ми часто організовуємо ознайомлювальні екскурсії для випускників коледжів та училищ. Сьогодні захід був дуже цікавий і дуже пізнавальний, думаю, студенти дізналися багато нового про підприємства. Зараз вони є потенційними працівниками будь-якого з них. Вважаю, що такі заходи варто влаштовувати частіше». – розповіла Людмила Степанян.

Зауважимо, що обласна служба зайнятості ініціює створення центрів кар’єри у вищих навчальних закладах. Вони сприяють побудові та реалізації професійної кар’єри студентів та допомагають роботодавцям у пошуках молодих кадрів. Служба зайнятості та центр кар’єри спільно проводять у закладах масу заходів,  які мають на меті допомогти молоді подолати психологічні та соціальні бар’єри у спілкуванні та встановити доброзичливі стосунки з потенційними роботодавцями.







Софія СІЧКУН

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром