У Луцьку працюватимуть «Сімейні радники»

15 Липня 2019, 17:55
2022

У Луцьку відбулася презентація ініціативи «Сімейні радники» Міністерства юстиції.

Участь у заході взяли заступниця міністра Іванна Смачило та інспектори зі зв’язків з громадськістю, – про це інформують патрульні.

«Саме патрульні першими приїжджають на виклики про сімейне насильство і першими вживають відповідних заходів. Однак раніше у компетенції поліцейських було лише складання адміністративних матеріалів та ведення профілактичних бесід. Нині ж, коли запрацюють сімейні радники, патрульні передаватимуть їм наявну інформацію для подальшого опрацювання. Тож проблему домашнього насильства можна буде вирішувати більш комплексно і повно», – йдеться у повідомленні.

Сімейні радники – це активні українці, лідери суспільної думки у власній громаді, більшість з яких самі постали перед проблемами домашнього насильства і вже давно допомагають іншим людям боротися за свої права. Вони спільно з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби, психологами, співробітниками Національної поліції та інших органів влади допомагатимуть громадянам отримувати інформацію з питань сімейного права та захищати їхні права.

За статистикою, з близько одного мільйона потерпілих від домашнього насильства на лінію 102 звертається лише 100 тисяч, 90% потерпілих просто мовчать і не говорять про цю проблему, тобто не захищають свої прав. 

Сімейні радники вестимуть прийом на базі центрів правової допомоги і завжди готові допомогти: м. Луцьк, вул. Прогресу, буд. 7.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром