У міській Програмі підтримки мобілізованих та демобілізованих візьмуть участь і прилуцькі бійці

15 Листопада 2016, 13:20
1710 Джерело: volynnews.com

У місті планують затвердити комплексну програму підтримки мобілізованих та демобілізованих бійців на 2017 рік зі змінами.

«Комплексну програма підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Збройних сил України, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які проживають у місті Луцьку та на території Прилуцької сільської ради Ківерцівського району на 2017 рік» обговорювали у вівторок, 15 листопада, під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Директор Департаменту соціальної політики Луцької міської ради зауважила, що 95% змін до Програми внесли за пропозиціями громадськості. Зокрема, якщо Програму 2016 року розраховували лише на мобілізованих, то на 2017 рік сюди додали й демобілізованих бійців АТО. До міської програми долучаться також службовці з села Прилуцьке, яке співпрацює з обласним центром Волині.

Крім того, у 2017 році військовослужбовці зможуть отримати посвідчення водіїв D-категорії, щоб мати змогу керувати військовим транспортом. Реабілітувати бійців планують на базі поліклініки, де створять єдине вікно психологічної та медичної допомоги. Передбачають у Програмі і безплатне медичне обстеження та лікування, і санаторно-курортне лікування разом із дружиною чи іншим членом сім’ї військовослужбовця.

Діти, батьки яких уклали контракти, на період проходження служби бійця зможуть отримувати безплатне харчування в освітніх закладах, а також безплатно їздити в тролейбусах. Загальне фінансування Програми становить більше 5 мільйонів гривень.

Члени комісії вирішили краще вивчити питання і розглянути питання ще раз. Остаточно затвердять зміст Програми під час сесії міськради.

Оксана ВЛАСЮК

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39