У Музеї Корсаків нова арт-інсталяція від молодих художниць зі Львова

15 Липня 2019, 09:10
2437

Музей поповнили новим надзвичайним арт-об’єктом: дві молоді й талановиті мисткині Богдана Пацюк з Луцька та Вероніка Чередниченко зі Львова подарували інсталяцію «Термін придатності». Зараз вона – у центральній локації МСУМК.

Шість людських силуетів без голови, адже гординя «зносить її», з насиченими і водночас розмитими лініями життя та векторами, які кожен вибирає в житті собі сам. Ось перше враження, яке справляють ці роботи.



Чому «Термін придатності» розповіла художниця Богдана:

«Є два спекти формотворення людського життя: перший, коли людина щось робить в житті, аби після смерті залишити слід, інший, коли все гарно вдається, коли досягнувши результатів, людина одягає на голову корону і нічого навколо не бачить вже, а саме гординя і є найгірше. Вона засліплює, пригнічує пильність і може злетіти зі  свого п’єдесталу в одну мить...

Коли людина хоче стрибнути вище своєї голови, нею керують емоції і вона засліплена гординею, не бачить напрямку, вибирає неправильну траєкторію, внаслідок чого залишається «без голови», тому ці фігури ми створили саме такими…»

«Отже, запрошуємо у Музей Корсаків на екскурсію цікавою та унікальною інсталяцією від молодих художниць, студенток Львівської національної академії мистецтв», – пишуть організатори.



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром